Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 1 apr 11:00

Beurzen vandaag: weer omlaag

0 0 Leestijd ongeveer

 De beurzen vandaag leveren de winst van gisteren weer in, met een min van 3% voor de AEX-index in de ochtendhandel. Galapagos is de grootste daler van de AEX, ING is het enigste aandeel met een klein plusje.

Binnen de AMX is er een kleine plus voor vastgoedfonds WDP en voor Flow Traders, dat het altijd goed doet als de beurzen bovengemiddeld bewegen.

NEDERLAND

De AEX daalt 3% op 469 punten en bijna alle hoofdfondsen staan op verlies. Alleen ING, dat de laatste weken hard werd afgestraft en deze week het dividend schrapte, weet het hoofd boven water te houden met +0,2%. Grootste daler is Galapagos, dat weer wat van de winst van de voorbije dagen inlevert.

Grootste stijgers AEX/AMX om 9.30 uur:

 • WDP +2,0%
 • Flow Traders +1,5%
 • ING +0,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 9.30 uur:

 • Galapagos -4,3%
 • Boskalis -4,0%
 • Arcadis -3,8%

EUROPA

De Eurostoxx-50 doet het nog een stukje slechter: -3,8%. Hier is er slechts één stijger middels het Franse Vivendi dat 1,4% wint. De luchtvaartsector levert de grootste dalers met Airbus en toeleverancier Safran. Beide bedrijven schrapten eerder deze maand hun dividend. Safran, dat onder meer vliegtuigstoelen maakt, krijgt een extra tik na een aantal advies- en koersdoelverlagingen en negatieve rapporten van analisten, die verwachten dat het herstel voor de sector jaren kan gaan duren. Ook Vinci, een uitbater van luchthavens, wordt meegesleurd in het negatieve sentiment.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 9.30 uur:

 • Vivendi +1,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 9.30 uur:

 • Safran -9,7%
 • Airbus -7,0%
 • Vinci -6,7%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot na een verkoopgolf in de laatste handelsuren uiteindelijk 1,8% lager op 21.917 punten. Winnaars waren de meer cyclische aandelen, aangevoerd door Caterpillar en chemiebedrijf Dow Inc. In negatieve zin was Home Depot één van de grotere dalers, op verschillende signalen dat consumenten minder spenderen aan doe-het-zelf-benodigdheden zoals hout. Creditcardmaatschappij American Express lag onder druk doordat het aantal transacties flink afneemt, omdat mensen minder op pad gaan om te winkelen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Caterpillar +3,9%
 • Dow Inc +2,1%
 • ExxonMobil +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • American Express -5,2%
 • Home Depot -4,8%
 • Procter & Gamble -4,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Niet alleen Boeing, maar ook de Europese vliegtuigbouwer Airbus glijdt steeds verder af op de beurs. Airbus daalt in 2020 bijna 60%, waarmee de beurswaarde momenteel minder dan €50 mrd is. Eerder deze maand werd het dividend geschrapt en veel analisten zijn negatief over de vooruitzichten voor de luchtvaartsector de komende jaren.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.