Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 25 mrt 2020 11:03

Beurzen vandaag: Feest op de beurs

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen zijn wereldwijd in jubelstemming na het steunpakket in de VS. De Dow boekte met +11,4% de grootste koersstijging sinds 1933 en ook de AEX herstelt krachtig en staat inmiddels bijna 100 punten boven het laagste niveau van vorige week.

NEDERLAND

Wie begin deze week instapte doet heel goede zaken want de AEX noteert in de ochtendhandel 4,2% hoger op ruim 481 punten, volgend op een koerswinst van dik 9% dinsdag. Het zijn zeldzaam mooie beursdagen die volgen op een enorme selloff in verband met de nog altijd voortdurende coronacrisis. Genoeg is genoeg, lijken beleggers te denken en gesterkt door het steunpakket van $2 bln van de Amerikaanse regering, schieten de beurzen wereldwijd door het dak na weken van koersverlies.

Vandaag is Galapagos de grootste uitblinker met ruim 13% winst. Ook ASMI blijft herstellen en plus vandaag 9% na een dubbelcijferige koerswinst gisteren. Basic-Fit plust 23%, Altice stijgt 19% en Pharming wint 13%. Ook het keihard afgestrafte Shell blijft hoge ogen gooien, nadat de beurskoers gisteren al met ruim 20% was gestegen. Het is feest op de beurs!

Grootste stijgers AEX/AMX om 10.00 uur:

 • Basic-Fit +23,5%
 • Altice +19,0%
 • Galapagos +13,3%

Grootste dalers AEX/AMX om 10.00 uur:

 • Intertrust -4,0%
 • Vopak -1,0%

EUROPA

Ook elders in Europa zijn de koersuitslagen wederom groot, met +3,7% voor de Eurostoxx50-index. Grootste winnaars hier zijn financials en vliegtuigtoeleverancier Safran, dat meelift op het koersherstel binnen de sector. Airbus plust 8% en blijft daarmee wel ver achter bij concurrent Boeing, dat dinsdag op Wall Street een enorme klapper omhoog maakte (zie verderop). Enige daler is EssilorLuxottica met een kleine min.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 10.00 uur:

 • Safran +17,1%
 • Société Générale +10,9%
 • Banco Bilbao +10,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 10.00 uur:

 • EssilorLuxottica -0,4%

VERENIGDE STATEN

Op Wall Street was het gisteren een dag die je als belegger waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. De Dow Jones-index sloot liefst 11,4% hoger op 20.704 punten, de grootste stijging sinds 1933 (!!). De individuele koerswinsten waren soms onvoorstelbaar groot, met veel restaurantaandelen en toerismegerelateerde aandelen die zo maar meer dan 50% stegen op één dag.

Binnen de Dow was vliegtuigbouwer Boeing, die eerder deze week het dividend schrapte, met +20,9% één van de grote uitschieters. Grootste stijger was het geplaagde Chevron, dat 22,7% won nadat het bedrijf had gezegd de aandeleninkoop te staken en het dividend de absolute prioriteit te geven. Ook McDonald’s, één van de grote verliezers de afgelopen weken door het sluiten van veel restaurants wereldwijd, herstelde zeer sterk met +18%. Alleen telecomaandeel Verizon leverde wat in: -0,6%.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Chevron +22,7%
 • American Express +21,9%
 • Boeing +20,9%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Verizon -0,6%

GRAFIEK VAN DE DAG

Vliegtuigbouwer Boeing was dinsdag een grote uitblinker in New York op het nieuws dat Washington een overeenkomst had bereikt over een gigantisch steunpakket van $2 bln. Enkele dagen geleden kondigde Boeing aan het dividend voor het eerst sinds 1942 te schrappen. Na een laagste koers van $89 op 18 maart, sloot Boeing gisteren alweer op $127,68, ofwel 43% boven het dieptepunt. Een jaar geleden betaalden beleggers nog bijna $400 voor een aandeel van de vliegtuigbouwer.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.