Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Verhaal van de Week Jeff Thijssen, 18 mrt 2020 17:18

Drie koopwaardige Nederlandse industriële bedrijven

0 0 Leestijd ongeveer

De meeste industriële bedrijven zijn bovenmatig gevoelig voor verdere uitbraken van het coronavirus. Van deze drie bedrijven uit Nederland verwachten wij echter dat ze sterk uit de crisis zullen komen.

AMG verlegt activiteiten

Belangrijke eindmarkten voor AMG zijn de lucht- en ruimtevaart en de auto-industrie, twee sectoren die hard geraakt worden door het coronavirus. De huidige pandemie zal dan ook gevolgen hebben voor de omzet en winstgevendheid van AMG op de korte termijn. Positief is echter dat AMG de activiteiten deels verlegt. Het bedrijf investeerde in 2019 $300 mln om een capaciteitsverdubbeling te bewerkstelligen bij recycling van gebruikte katalysatoren afkomstig van olieraffinaderijen. De nieuwe fabriek wordt in 2021 opgeleverd. Hiermee wordt het bedrijf minder afhankelijk van de luchtvaart. Dat AMG vorig jaar voor $89,9 mln eigen aandelen inkocht blijkt achteraf niet verstandig. De nettoschuld liep hierdoor in 2019 op naar $162 mln. Toch is de balans sterk. De nettoschuld/ebitda is 1,3 en AMG heeft met $226 mln voldoende cash op de balans.

Accsys kijkt uit naar nieuwe fabriek

Houtveredelaar Accsys kampte de afgelopen jaren met het luxeprobleem dat de vraag de productiecapaciteit overstijgt en zet daardoor fors in op verdere uitbreiding. Onlangs wist het bedrijf met een aandelenemissie €43 mln op te halen om verdere groei te faciliteren. Achteraf gezien was dat het juiste moment, want op het moment van de emissie had het bedrijf weinig vet op de botten. De verplichtingen zijn groot. Binnen vijf jaar moet Accsys €67,7 mln aflossen op bestaande leningen. Het opschalen van de productiecapaciteit is dan ook hard nodig. Op de korte termijn verwachten we dankzij de opbrengst van de emissiegelden geen liquiditeitsprobleem. Eind 2020 wordt een nieuwe fabriek opgeleverd in Engeland, waarvoor het bedrijf €12 mln ophaalde. De opbrengsten zullen Accsys helpen om aan haar verplichtingen te voldoen.

Hunter Douglas heeft vet op de botten

Bij Hunter Douglas kan de vraag naar raambekleding in tijden van stress gedeeltelijk wegvallen, waardoor de winstgevendheid op korte termijn onder druk komt te staan. Herstel is te verwachten zodra we de crisis achter ons kunnen laten. Hunter Douglas heeft genoeg vet op de botten om een dergelijke periode te doorstaan. De nettoschuld/ebitda van 1,1 is niet zorgwekkend. Daarnaast beschikt het bedrijf over voldoende cashflowgenererend vermogen om aan haar verplichtingen te voldoen. Ook de kans op een liquiditeitsprobleem is erg klein. De kaspositie is met $32,9 mln redelijk beperkt, maar in geval van nood kan Hunter Douglas altijd nog overwegen om het dividend ($78,8 mln) te schrappen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ