Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Uitgelicht Johan Brinkman, 5 mrt 14:00

Meeste vragen over beleggen gaan over dividendbelasting

0 0 Leestijd ongeveer

De meeste vragen die de redactie van Beleggers Belangen ontvangt, gaan over het terugvorderen of verrekenen van teveel ingehouden (buitenlandse) dividendbelasting.

Dat wij veel vragen over dividendbelasting ontvangen is niet raar, want dankzij onze succesvolle Dividendportefeuille en Hoogdividendportefeuille vormen dividendbeleggers een groot deel van ons lezersbestand.

Hoe werkt het? Indien tussen Nederland en een ander land een belastingverdrag van toepassing is, hanteert Nederland in principe twee methoden om dubbele belastingheffing te voorkomen: belastingvrijstelling en belastingverrekening. Nederland past belastingvrijstelling toe op bijvoorbeeld de buitenlandse vakantiewoning van een Nederlandse particulier in Frankrijk. Belastingverrekening wordt onder andere toegepast op buitenlandse inkomsten uit dividend en interest.

Verrekenen van dividendbelasting

Waarom is dit een onderwerp waarover beleggers zo veel vragen hebben? Welnu, het terugvorderen of verrekenen van teveel ingehouden (buitenlandse) dividendbelasting draagt voor dividendbeleggers in belangrijke mate bij aan hun jaarlijks te herbeleggen dividendrendement. En aangezien dit sneeuwbaleffect – net zoals samengestelde interest – door niemand minder dan Albert Einstein werd gezien als het achtste wereldwonder, is het ook geen wonder dat dividendbeleggers hiervan het naadje van de kous willen weten.

Helaas, het terugvorderen of verrekenen van teveel ingehouden (buitenlandse) dividendbelasting is bepaald niet eenvoudig. Daarom leggen we in het Verhaal van de Week uitgebreid en stap voor stap uit uit hoe een en ander in zijn werk gaat.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.