Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

HAL Trust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen

27 keer ‘kopen’ is het devies

0 0 Leestijd ongeveer

Op dit moment hanteren wij voor maar liefst 27 internationale Koerswijzer-aandelen een koopadvies. Op grond van technische analyse verwachten wij er stevige prestaties van. 

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: 25 stevige TA-koopadviezen voor Beursplein 5. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

De beste buitenlandse aandelen volgens technische analyse

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Allianz
Koopadvies Allianz bevestigd (3 januari)
Allianz brak in maart 2019 door de horizontale weerstand op €195. Daarom kreeg het aandeel een koopadvies. Inmiddels is de koers flink gestegen. Eerder vormde zich echter wel een zijwaartse beweging, met steun op €195 en weerstand op €218. Toen de koers hier conform de verwachting twee maanden geleden uitbrak, kon het koopadvies worden herhaald.
Alphabet
Pas later plezier van koopadvies Alphabet (10 januari)
Alphabet staat sinds maart 2019 op ‘kopen’. Aanleiding was een doorbraak door de weerstand van $1150, terwijl tegelijkertijd de indicatoren positief draaiden. De MACD kroop boven de nullijn en het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop. De koers zette daarna ook snel een nieuw hoogtepunt neer. Veel plezier hadden we aanvankelijk echter niet van het koopadvies.
Amazon
Teken van leven bij Amazon (7 februari)
Ineens was daar vorige week bij Amazon toch weer een teken van leven. De koers piekte, na een pauzepatroontje in de vorm van een vlag opwaarts te hebben uitgenomen. Het aandeel zocht na de uitbraak uit de vlag direct zijn weg naar de belangrijke horizontale weerstandslijn op $200. Hier hebben in het verleden opgaande bewegingen steeds hun Waterloo gevonden. Het is dus niet zomaar een barrière.
Apple
Apple blijft een juweeltje (24 januari)
Het grootste aandeel ter wereld blijft een technisch juweeltje. Apple heeft sinds het  koopsignaal van september vorig jaar, toen de horizontale weerstand op $225 werd uitgenomen, min of meer in een rechte lijn omhoog gezeten. In nog geen halfjaar tijd is het aandeel met 45% gestegen. Tijdens deze stijging werd de all time high van medio 2018 uitgenomen. Daarmee zit de koers nu in ‘uncharted territory’, ofwel een gebied zonder weerstanden, met veel stijgingspotentieel. Er is echter een reden tot zorg.
Bayer
Bayer: prille uitbraak verdient koopadvies (26 december)
Bayer is nog niet zo lang geleden op ‘houden’ gezet, namelijk toen de koers uit het dalend trendkanaal en door de horizontale weerstand op €62,50 brak. Het wordt tijd het advies verder naar boven bij te stellen. Een koopadvies is nu gerechtvaardigd. Het eerste koersdoel is nu de weerstand van de top van oktober 2018 op €80.
BNP Paribas
Terughoudendheid bij koopadvies BNP Paribas (3 januari)
BNP Paribas heeft nu zo’n anderhalve maand een koopadvies. De koers voltooide in november een formatie die veel weg heeft van een dubbele bodem. De doorbraak van de weerstand van de top uit het voorjaar van 2019 luidde de afronding van de bodem in. Het koopadvies had al eerder afgegeven kunnen worden, namelijk eind oktober, toen de koers een vlagpatroon uitnam en de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. We wachtten toen echter af, omdat we de weerstand van de top op €49 vreesden.
Caterpillar
Caterpillar stelt teleur (7 februari)
Caterpillar staat nu zo’n drie maanden op ‘kopen’. De koers brak in november achtereenvolgens uit een dalend trendkanaal en door de weerstand van de top uit medio 2019 op $141. Na deze uitbraak heeft het aandeel weinig laten zien. De koers viel aanvankelijk wat terug op het oude uitbraakniveau en het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ leek opgeld te doen.
Facebook
Facebook is wispelturig (17 januari)
Facebook is een voorbeeld van hoe snel trends kunnen draaien. In september 2018 kwam de koers, na een lang opwaarts patroon, in een dalende trend terecht. Begin 2019 startte alweer een nieuwe stijgende trend. Gelukkig zijn de bakens tijdig verzet en zijn we van long, naar short en weer naar long gegaan (huidige longpositie staat op 12%). Het is jammer dat we pas halverwege vorig jaar duidelijkheid hadden over de nieuwe stijgende trend.
General Electric
Succesvolle pullback bij General Electric (10 januari)
Het koopadvies voor General Electric geldt sinds november. Toen sneuvelde de belangrijke horizontale weerstandslijn op $11. Na de uitbraak liep de koers aanvankelijk iets op, om daarna terug te vallen op de trendlijn – precies conform het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. We spreken ook wel van een succesvolle pullback.
Goldman Sachs
Goldman Sachs voltooit V-spike (31 januari)
Goldman Sachs staat sinds september vorig jaar op ‘kopen’. De koers rekende toen af met het horizontale weerstandsniveau op $210. Even daarvoor was een V-spike-bodem voltooid, een patroon waarbij een snelle en harde daling wordt gevolgd door een even snelle en harde stijging. Op dit soort bodems is het lastig anticiperen omdat de bewegingen zo snel gaan. Er wordt altijd vrij laat – als de stijging alweer een flink eind op weg is – weer ingestapt, zo ook bij Goldman Sachs.
Home Depot
Steeds hogere toppen en bodems bij Home Depot (7 februari)
Home Depot staat sinds afgelopen zomer op ‘kopen’. Het kwam tot een adviesverhoging omdat de horizontale weerstandszone op $210-215 sneuvelde. Even daarna zakte de koers weer onder deze zone, wat niet helemaal conform het boekje was, maar daarna kreeg de stijgende trend alsnog tractie. Inmiddels kunnen we duidelijk zien dat de toppen en bodems steeds hoger liggen.
Intel
Flinke winst op positie Intel (31 januari)
Intel staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers nam toen de weerstand van twee koerstopjes op $53 uit. Even daarvoor draaiden de indicatoren positief. Zo kreeg het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een stijgend verloop en kroop de MACD boven de nullijn. Na het koopadvies is het snel gegaan met Intel. Inmiddels staat de winst op de longpositie boven de 20%.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson verlaat driehoek (24 januari)
Johnson & Johson staat sinds eind vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een grote neutrale driehoek. We spreken van ‘neutraal’ omdat de steunlijn onder de bodem stijgt (wat positief is), terwijl de weerstandslijn getrokken over de toppen daalt (wat negatief is). Bij een dergelijk patroon moeten we handelen in de richting van de uitbraak, mits deze plaatsvindt op ongeveer twee derde van het patroon.
JPMorgan Chase
JPMorgan Chase ontsnapt uit zijwaartse beweging (17 januari)
JPMorgan Chase is gekocht op het moment dat de koers door de horizontale weerstand op $119 brak. Het aandeel ontsnapte toen uit een zijwaartse beweging met steun op  $105. Via het omklappen van deze beweging (klap-en-flap-methode) werd in eerste instantie een koersdoel bepaald van $133  via $119+($119-$105). Koersdoelen in de technische analyse zijn altijd minimale doelen.
L'Oréal
L’Oréal is een van de pareltjes (31 januari)
L’Oréal behoort tot de mooiste longposities van onze Europese aandelenlijst. In februari vorig jaar is het aandeel op ‘kopen’ gezet toen de koers de horizontale weerstand op €215 doorbrak. Daarna heeft L’Oréal een mooie stijging laten zien, waarbij ook het oude trendkanaal werd uitgenomen. De laatste tien maanden is er een stijgende wigformatie te zien.
LVMH
LVMH lang in zijwaartse beweging (17 januari)
De adviesverhoging voor LVMH dateert van maart, toen de koers afrekende met de belangrijke horizontale weerstand op €310. Hoewel de koers daarvóór al een mooie stijging achter de rug had (vanaf €240), kon er nog veel koerswinst worden bijgeschreven. Inmiddels staat de longpositie op een rendement van 33%. Gedurende een groot gedeelte van 2019 heeft de koers echter wel in een zijwaartse beweging gezeten.
Microsoft
Positie Microsoft blijft sterk (31 januari)
De kracht van de bulls blijft bij Microsoft onverminderd sterk. Het aandeel zit al sinds de zomer van 2016 in een mooie opgaande trend, slechts tweemaal onderbroken door een flinke correctie. De eerste correctie dateert van het vierde kwartaal van vorig jaar. De tweede correctie, in de vorm van een nauwe zijwaartse beweging, voltrok zich vorig jaar.
Nestlé
De klad zit erin bij Nestlé (10 januari)
Ook Nestlé heeft sinds oktober 2018 een koopadvies. Het aandeel ontsnapte toen uit een klein, zijwaarts platform. Spoedig daarna brak de koers ook nog door de belangrijke horizontale weerstand op CHF86. Daarna is het hard gegaan. Op een gegeven moment bedroeg de winst op de longpositie meer dan 40%. De laatste maanden zit de klad erin.
Novartis
Novartis vindt hogere bodem (10 januari)
Novartis bevindt zich ruim een jaar op de kooplijst. In oktober 2018 brak het aandeel uit een vlagpatroon, waarbij gelijktijdig de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Na het koopadvies hield de koers zich in een mooi, symmetrisch stijgend trendkanaal op. Bij de laatste bodem werd wel flink met de steun van de onderkant van het kanaal gestoeid, maar uiteindelijk vond Novartis een nieuwe hogere bodem.
Procter & Gamble
Procter & Gamble valt uit trendkanaal (3 januari)
Procter & Gamble staat sinds oktober 2018 op ‘kopen’. De koers brak toen uit een neutrale driehoeksformatie. Daarna is het aandeel in een mooi, symmetrisch stijgend trendkanaal terechtgekomen, waarbij de winst op de longpositie is opgelopen tot ongeveer 44%. Twee maanden geleden zakte de koers uit het trendkanaal. Dat was niet direct een signaal om winst te nemen.
Rio Tinto
Flinke dip bij Rio Tinto (24 januari)
Het verkoopadvies voor Rio Tinto dateert van februari vorig jaar. Dat was het moment dat de koers uit een zijwaartse range brak, tevens een dubbele bodemformatie, waarvan de weerstand op 3800 pence lag. Het aandeel steeg aanvankelijk goed door en doorbrak zelfs de weerstand van de top uit het voorjaar van 2018 op 4300 pence. Niets leek een verder stijgende trend in de weg te staan. Maar halverwege het jaar zakte het aandeel ineens flink weg.
Sanofi
Koopadvies Sanofi bevestigd (7 februari)
Sanofi staat sinds oktober 2018 op ‘kopen’. De koers brak toen uit een aflopend driehoekje, nadat eerder al een dubbele bodemformatie was voltooid en de indicatoren ten positieve waren gedraaid. De MACD kroop afgelopen zomer boven de nullijn en twee maanden later kreeg het 40-weeks gemiddelde een positieve hellingshoek.
Siemens
Hoog tempo bij Siemens (31 januari)
Siemens kwam in november op de kooplijst terecht, door een doorbraak van de weerstand op €108. Even daarvoor was het aandeel al uit een groot dalend trendkanaal gebroken. Na de uitbraak is het hard gegaan. De longpositie staat inmiddels op 12% rendement. De laatste weken heeft zich een zogeheten vlagformatie gevormd.
Vinci
Laat koopadvies voor Vinci (7 februari)
Het koopadvies voor Vinci dateert van april vorig jaar. Dat was het moment dat het aandeel afrekende met de horizontale weerstand op €88. Het technische plaatje was daarvoor al aanzienlijk verbeterd. De indicatoren waren al in de koopmodus terechtgekomen en de koers had begin vorig jaar een dalend trendkanaal uitgenomen. Het koopadvies kwam dus rijkelijk laat. Maar in de technische analyse gaan we ervan uit dat trends meestal langer duren dan gedacht.
Volkswagen
Geduld nodig bij Volkswagen (10 januari)
Volkswagen staat sinds het voorjaar van 2019 op ‘kopen’. De koers had in maart afgerekend met een belangrijke weerstand op €155, waarna de indicatoren een koopadvies afgaven. Het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen en de MACD kroop boven de nullijn. In eerste instantie betaalde het koopadvies zich niet bepaald uit.
Walmart
Bulls Walmart hebben het lastig (3 januari)
Walmart heeft nu ruim een jaar een koopadvies. Daar waren diverse redenen voor: de koers brak uit een vlag, terwijl de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Medio vorig jaar kon het koopadvies worden herhaald, namelijk toen de koers door de weerstand van de top uit oktober 2018 ($117) brak. Inmiddels is er een stijgend trendkanaal waarneembaar. De bulls hebben het nu lastig.
Walt Disney
Eindelijk uitbraak van Walt Disney (17 januari)
Walt Disney staat sinds augustus 2018 op de lijst van koopadviezen. De koers brak toen door de horizontale weerstand op$116. Het aandeel is daarna hard opgelopen, maar kwam in een zijwaartse beweging terecht. Ik liet Walt Disney op ‘kopen’ staan omdat de koers bij een dergelijk pauzepatroon meestal uitbreekt in de richting van de voorafgaande trend. De opwaartse uitbraak kwam uiteindelijk eind vorig jaar.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!