Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Lezersvragen Jeff Thijssen, 13 dec 2019 13:00

Vindt u Fuelcell Energy koopwaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel FuelCell Energy stond begin dit jaar nog op $6,60. Inmiddels noteert het aandeel op $0,53. Daarmee mogen we concluderen dat de vraag naar de brandstofcellen die het bedrijf aanbiedt, is uitgebleven

Met de brandstofcellen die FuelCell Energy levert kan aardgas en biogas op een duurzame manier worden omgezet in elektriciteit. Maar ondanks de trends op het gebied van duurzaamheid, is de omzet van Fuel Cell Energy in de afgelopen vijf jaar keer op keer gedaald: van $187,7 mln in 2013 naar $89,4 mln in 2018. Deze trend lijkt zich verder door te zetten, want de gemiddelde analistenverwachting voor de omzet ligt voor 2020 op $55 mln.

De dalende omzet heeft ertoe geleid dat de schuld van het bedrijf onhoudbaar is geworden. Een faillissement leek dan ook aanstaande. Gelukkig is het voor de aandeelhouders niet zo ver gekomen, dankzij een lening ter waarde van $200 mln van Orion Energy Partners. Ook bracht een nieuwe samenwerking met Exxon Mobil enige verlichting. Ik vind het aandeel echter dermate speculatief van aard dat ik beleggers niet zou aanraden om in te stappen of de aandelen te houden. Ik geef een verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.