Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Uitgelicht Erik Klooster, 13 dec 2019 10:00

TA-tips: verkoop Pfizer ondanks herstel

0 0 Leestijd ongeveer

Pfizer laat flink herstel zien, maar blijft vooralsnog op onze verkooplijst. Het advies voor Pfizer is nu ter kennismaking gratis toegankelijk voor niet-abonnees. Dat geldt ook voor de adviezen op Exxon Mobil en Santander.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Vuurwerk

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Deze aandelen leveren geen vuurwerk op’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Succesvolle pullback bij Exxon Mobil (29 november)

Het verkoopadvies voor Exxon Mobil geldt sinds augustus dit jaar. Het aandeel viel toen uit een driehoeksformatie. Aanvankelijk zakte de koers even flink weg, om daarna weer te herstellen naar de onderkant van de oude driehoek. Uiteindelijk brak Exxon Mobil niet terug in de driehoek, waardoor er sprake was van een succesvolle pullback. Net als bij Santander kwam de pullback conform de theorie niet verder dan het dalende 40-weeks gemiddelde. Inmiddels is de koers opnieuw gaan dalen en is er een lagere top neergezet. Voor de symmetrie in de dalende trend zou zich nu een lagere bodem moeten vormen. Zo ver is het echter nog niet. Er lijkt zich een horizontale steun te vormen rond de $66,50. Om de dalende trend intact te laten, moet deze steun snel sneuvelen. Gebeurt dat inderdaad, dan betekent dit een bekrachtiging van het verkoopadvies.

Flink herstel bij Pfizer (6 december)

Pfizer zakte in de zomer door een belangrijke stijgende steunlijn. Tevens werd een dalend trendkanaal aan de onderkant verlaten. Volgens de technische analyse betekent dat laatste doorgaans een versnelling van de dalende trend. Het was reden Pfizer op ‘verkopen’ te zetten. Na aanvankelijk hard te zijn gedaald, is de koers nu sterk hersteld. Het herstel zorgt ervoor dat de shortpositie op een flink verlies staat. Niettemin valt het herstel nog binnen de marges. Het aandeel mag namelijk weer terugkomen tot het uitbraakniveau, oftewel tot aan de oude stijgende steunlijn. Hier zou het bekende adagium ‘oude steun wordt nieuwe weerstand’ moeten gelden. Nu gaat dat nog op, maar we moeten wel waken voor een nieuw patroon van hogere toppen en bodems. De indicatoren staan nog negatief. Zo daalt het 40-weeks gemiddelde.

Nog geen stijgende trend bij Santander (29 november)

Santander heeft een perfecte pullback achter de rug. De koers zakte in de zomer uit een grote driehoek, waarna het aandeel op ‘verkopen’ werd gezet. Vervolgens viel de koers even flink weg, om daarna weer te herstellen. Dat gebeurde precies tot aan de onderkant van de oude driehoek, volgens het adagium ‘oude steun wordt nieuwe weerstand’. Het was opvallend dat ook het 40-weeks gemiddelde tijdens de pullback weerstand bood, hetgeen vaker voorkomt. Dit gemiddelde geeft weerstand bij opwaartse correcties in een dalende trend (en steun bij neergaande correcties in een stijgende trend). Er is wel een dissonant in het plaatje. Het herstel dat uiteindelijk een pullback werd, bestaat uit een top en een bodem die hoger liggen dan de vorige. ­Charles Dow ziet hier het begin van een nieuwe stijgende trend in. Ik vooralsnog niet.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.