Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Actueel Jeff Thijssen, 9 dec 2019 10:53

Beurzen Vandaag: voorzichtigheid troef, AEX boven 600 punten

0 0 Leestijd ongeveer

Prosus verhoogde voorbeurs het bod op Just Eat en Air France-KLM liet weten dat het meer passagiers heeft vervoerd in november. Beleggers kijken uit naar ontwikkelingen in de handelsoorlog en centrale banken gaan weer vergaderen.

NEDERLAND

Nederlandse aandelen zijn de dag rustig begonnen. De AEX-index stond na een halfuur ongewijzigd op 602 punten. De AMX won 0,7%.

Beleggers kijken deze week uit naar de ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen China en de VS. Aanstaande zaterdag zullen de VS namelijk nieuwe importheffingen invoeren op consumentengoederen als de twee landen voor die tijd niet tot een eerste akkoord zijn gekomen.

Daarnaast zal de beursweek in het teken staan van de centrale bankiers. Op woensdag komt de Federal Reserve met haar rentebesluit, gevolgd door het rentebesluit van de Europese Centrale bank op donderdag. De markt verwacht dat de rentes ongewijzigd zullen blijven.

Prosus maakte voorbeurs bekend dat ze het bod op Just Eat te verhogen van 710 naar 740 pence per aandeel. Het bedrijf meldde tevens het bod gestand te doen als het een meerderheid van 50%plus één aandeel heeft. Just Eat heeft echter eerder haar voorkeur uitgesproken voor het bod in aandelen van Takeaway.com.

Air France-KLM liet voorbeurs weten dat het in de maand november 7,7 miljoen passagiers heeft vervoerd, een toename van 1,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel noteerde een halfuur na opening 1,1% in de plus.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Fugro +3,3%
 • Flow Traders +2,1%
 • Boskalis +1,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Adyen -1,4%
 • Unilever -0,7%
 • RELX -0,6% 

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond vanochtend 0,2 % lager, op 3685 punten.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • BBVA +0,7%
 • Santander +0,6%
 • Volkswagen +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Nokia -2,4%
 • Danone -1,1%
 • L’Oréal – 0,9%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index is vrijdag 1,2% hoger gesloten, op 28.015 punten. Ook de S&P500 (+0,9%) en de Nasdaq (+1,0%) sloten de handelsdag af in het groen. De beurzen hadden de wind in de rug dankzij een beter dan verwacht banencijfer. Uit het officiële banenrapport bleek dat er in november 266.000 banen werden gecreëerd. 79.000 banen meer dan de verwachte 187.000.

Het werkloosheidspercentage in de VS kwam uit op 3,5%, het laagste niveau in de afgelopen 50 jaar. Daarnaast bleek uit cijfers van de Universiteit van Michigan dat het consumentenvertrouwen in de lift zit. De belangrijkste econoom van het Witte Huis, Larry Cutlow, liet weten dat de handelsbesprekingen tussen de VS en China goed verlopen. Hij zei te verwachten dat er op korte termijn een deal wordt gesloten.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • 3M +4,3%
 • Goldman Sachs +3,4%
 • Boeing +2,4%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Walgreens Boot Alliance -0,8%
 • Procter & Gamble -0,4%
 • United Health Group -0,3%

GRAFIEK VAN DE DAG

De AEX-index sloot afgelopen vrijdag op 602 punten. Dat was de hoogste stand sinds 22 mei 2001. We hebben nu nog 100 punten te gaan om de hoogste stand ooit van 702 punten (4 september 2000) te passeren. Kanttekening is dat de AEX-index geen rekening houdt met de ontvangen dividenden. Inclusief dividend staan we al geruime tijd op het hoogste niveau ooit.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.