Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
TA-tiplijsten Erik Klooster, 2 dec 2019 10:00

De beste buitenlandse aandelen volgens technische analyse

0 0 Leestijd ongeveer

Ruim twintig internationale aandelen staan nu op basis van technische analyse op ‘kopen’. Bij sommige aandelen was het advies in één oogopslag duidelijk, andere hadden wat meer overredingskracht nodig. Wie weet zitten er interessante fondsen tussen voor uw portefeuille.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Speel op zeker met deze Nederlandse aandelen. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

De beste buitenlandse aandelen volgens technische analyse

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Allianz
Nieuwe steun voor Allianz (15 november)
Allianz staat sinds maart op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse range met steun op €170 en weerstand op €195. Na de uitbraak vormde de koers een nieuwe range waarvan de onderkant gelijk liep met de bovenkant van de oude range. Dit volgens het bekende adagium uit de technische analyse ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.
Alphabet
Zwalkende koers bij Alphabet (18 oktober)
De adviezen voor Alphabet zijn het laatste anderhalve jaar wat ongelukkig geweest. In de herfst van vorig jaar kwam er een houdadvies, toen de koers uit het toen bestaande stijgend trendkanaal zakte. Het luik leek te zijn opengezet toen het aandeel onder de horizontale trendlijn net onder de €1000 terechtkwam. Vervolgens was er zo’n krachtig herstel dat we in maart dit jaar het aandeel weer terug op de kooplijst moesten zetten. Daarna is de koers gaan zwalken.
Amazon
Winst Amazon brokkelt af (22 november)
Amazon is een van de langstlopende en meest succesvolle koopadviezen. Het aandeel staat al sinds februari 2015 op ‘kopen’ en de (ongerealiseerde) winst bedraagt inmiddels meer dan 360%. Maar de laatste tijd is er maar weinig rendement bijgekomen. Sterker nog, de winst brokkelt wat af. Er is een zijwaartse range ontstaan met weerstand op $2000 en steun op $1700.
Apple
Apple zet all time high neer (1 november)
Apple heeft het nog maar prille koopadvies dat dateert van half september, opnieuw bevestigd. De koers is namelijk door de weerstand van de vorige top gebroken, die van de nazomer van vorig jaar op $235. De doorbraak betekent dat de koers een all time high heeft neergezet. Het aandeel is daarmee in ‘uncharted territory’ terechtgekomen.
BNP Paribas
Snelle adviesverhogingen bij BNP Paribas (15 november)
BNP Paribas is nog maar recent op ‘houden’ gezet. Ik nam toen een aanzienlijke winst op een shortpositie die alweer dateerde van begin 2018. We moeten nu echter het advies verder omhoog bijstellen. De koers is namelijk uit een zijwaartse range gebroken, met steun op €40 en weerstand op €50.
Caterpillar
Het gaat snel bij Caterpillar (8 november)
Bij Caterpillar is het technische plaatje snel gedraaid. In de zomer werd het aandeel nog op de lijst van shortposities gezet toen de koers uit een grote neutrale driehoeksformatie zakte. Er ontstond een dalend trendkanaal. Toen Caterpillar hier recent opwaarts uitbrak, werd het aandeel alweer snel op ‘houden’ gezet en moest er verlies worden genomen op de shortpositie.
Facebook
Nog weinig profijt van koopadvies Facebook (25 oktober)
Het koopadvies voor Facebook dateert van mei. Dat was het moment dat het aandeel uit een zijwaartse beweging stapte, na eerder uit een dalend trendkanaal te zijn gebroken. Echt profijt hebben we nog niet van het koopsignaal gehad. De koers zakte na de uitbraak aanvankelijk flink terug, om daarna weer te herstellen en opnieuw terug te vallen.
General Electric
Eindelijk doorbraak bij General Electric (29 november)
Het is dan toch gebeurd: de lang besproken doorbraak door de horizontale weerstand van $11, waardoor General Electric weer op de lijst van koopadviezen moet worden gezet. Deze technische verbetering zat er al een tijdje aan te komen. De laatste bodem lag hoger dan de voorgaande. Ook de indicatoren draaiden positief.
Goldman Sachs
Voltooiing V-spike anders dan verwacht bij Goldman Sachs (15 november)
Goldman Sachs staat sinds september dit jaar op ‘kopen’. De koers brak toen, na eerder een V-spike-bodem te hebben voltooid, door de belangrijke horizontale weerstand op $210. We hadden lang gewacht om het aandeel op de lijst van koopadviezen te zetten omdat de voltooiing van de V-spike niet volgens het boekje verliep.
Home Depot
Home Depot breekt met weerstand op $210 (15 november)
‘Kopen’ luidt ook het advies voor Home Depot. De koers slechtte in de zomer de horizontale weerstand rond de $210. Voor de uitbraak had zich al een aantal hogere bodems en toppen gevormd. Volgens de klassieke Dow-theorie was er dus al voor het koopadvies sprake van een stijgende trend. Het was een probleem om al eerder het koopadvies te geven omdat het 40-weeks gemiddelde maar geen opwaartse krul gaf. Pas in de zomer lukte dat.
Intel
Nieuw koopadvies Intel, alleen jammer van spike (1 november)
Intel heeft lange tijd op ‘houden’ gestaan. Maar recent heeft de koers de weerstand van de vorige toppen op $53,50 uitgenomen. Aangezien ook de indicatoren een positieve stand hebben gekregen, ontkomen we niet aan een nieuw koopadvies. Het is jammer dat de koers met een flinke ‘spike’ omhoog de doorbraak door de weerstand van de vorige toppen heeft geforceerd.
JPMorgan Chase
JPMorgan Chase breekt door taaie weerstand (25 oktober)
Voor JPMorgan Chase luidt het advies ‘kopen’. En wel sinds september, toen het aandeel door de horizontale weerstand op $120 brak. Hier had de koers in het verleden maar liefst viermaal weerstand ondervonden. Volgens de technische analyse geldt dat, hoe vaker een weerstand wordt getest, hoe belangrijker hij wordt en hoe meer gewicht er aan een eventuele uitbraak moet worden gehecht.
L'Oréal
L’Oréal stelt geduld op de proef (1 november)
L’Oréal heeft sinds februari een koopadvies. Aanleiding was de koers die door de horizontale weerstand op €215 brak en zich weer herstelde binnen het (oude) stijgend trendkanaal. Na het koopadvies is het aandeel flink doorgestegen. Het brak daarbij uit boven het stijgend trendkanaal, wat doorgaans een acceleratie van de stijging inhoudt. Maar niet bij L’Oréal.
LVMH
Schwung is eruit bij LVMH (25 oktober)
LVMH staat sinds maart op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging met steun op €240 en weerstand op €310. Na de uitbraak is het aandeel verder gaan stijgen en inmiddels bedraagt de winst op de longpositie zo’n 17,5%. Maar de ‘Schwung’ is er wel een beetje uit. Sterker nog, de koers dreigt zijwaarts te gaan.
Microsoft
Weinig nieuw rendement bij Microsoft (8 november)
Microsoft behoort tot onze succesvolste kooptips. Het aandeel staat al op ‘kopen’ sinds augustus 2016 en de winst op de longpositie bedraagt zo’n 150%. Het laatste jaar is er overigens weinig rendement bijgekomen. Het aandeel heeft namelijk lange tijd in een nauwe zijwaartse range gezeten, met steun rond $130 en weerstand rond $142.
Nestlé
Nestlé doet het volgens het boekje (22 november)
Het koopadvies voor Nestlé dateert van oktober 2018. Die maand brak het aandeel met de weerstand op CHF86 en kwam het in ‘uncharted territory’ terecht, oftewel een gebied in de grafiek waar geen weerstanden meer liggen. Meestal kan de koers dan hard doorstijgen, wat bij Nestlé ook het geval is geweest. In een klein jaar tijd na de uitbraak klom het aandeel zo’n 30%.
Novartis
Novartis houdt het spannend (22 november)
Het was even spannend de laatste maanden bij Novartis. De bulls zochten met vereende krachten naar een bodem aan de onderkant van het stijgend trendkanaal, waar tevens het 40-weeks gemiddelde lag. Dat hoort, zoals vaker gememoreerd, steun te bieden bij neerwaartse correcties in een opgaande trend. De zwakke prestatie van de laatste maanden was overigens verrassend, want in het begin van de zomer zette de koers nog een hogere top neer dan CHF90, de oude top uit 2015.
Procter & Gamble
Correctie bij Procter & Gamble (22 november)
Procter & Gamble is door de steil stijgende steunlijn gezakt. Dit zat er al een tijdje aan te komen. Bij de vorige analyse schreef ik dat de koers ‘overbought’ stond, hetgeen bleek uit de erg hoge stand van de MACD. Bovendien noteerde de koers ver boven het 40-weeks gemiddelde. Een correctie, waarbij de spanning er even uit kan lopen, ligt dan voor de hand.
Rio Tinto
Rio Tinto speelt met vuur (18 oktober)
De stijgende trend van Rio Tinto is in gevaar. De koers moet niet veel verder zakken, anders moet het koopadvies dat dateert van begin dit jaar, toen de koers door de (bovenste) horizontale weerstand op 430 pence brak, worden ingetrokken. De verzwakking is te zien aan een lagere top in wording.
Sanofi
Terugval Sanofi deert ons niet (8 november)
Sanofi blijft ondanks de recente terugval op ‘kopen’ staan. Het koopadvies kwam in oktober vorig jaar tot stand toen het 40-weeks gemiddelde een stijgend verloop kreeg, nadat de koers al eerder uit een zijwaartse beweging was gebroken. Na het koopadvies heeft Sanofi overigens lange tijd in een nieuwe, bredere zijwaartse beweging gezeten.
Siemens
Meerdere positieve signalen bij Siemens (8 november)
Enige weken geleden schreven we al dat het technische beeld van Siemens zonniger werd. De aanleiding was toen de uitbraak uit een kleine zijwaartse beweging, ook wel vlag genoemd. Om daadwerkelijk positiever te kunnen worden, schreven we toen dat de bulls meer moesten laten zien. Welnu, dat hebben ze gedaan en wel in de vorm van een uitbraak uit het dalend trendkanaal. Ook de indicatoren zijn positief gedraaid.
Vinci
Correctie blijft binnen de perken bij Vinci (8 november)
Vinci staat sinds april op ‘kopen’. De koers brak toen door de weerstand op €88-€89, terwijl de indicatoren even daarvoor al in de koopmodus terecht waren gekomen. Vlak na de uitbraak viel de koers nog even terug onder de trendlijn die eerder nog opwaarts werd doorbroken. Er was toen geen sprake van een ideale pullback. Gelukkig bleef de correctie beperkt.
Volkswagen
Volkswagen stelt geduld op de proef (22 november)
Volkswagen heeft sinds april een plaatsje op de kooplijst. De koers zette toen een aantal hogere toppen achterelkaar neer, terwijl min of meer gelijktijdig de indicatoren ten positieve draaiden: de MACD brak door de nullijn en het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop. Helaas zakte de koers na de uitbraak snel weer terug en werd het geduld even flink op de proef gesteld.
Walmart
Tijdelijke terugval Walmart (22 november)
Walmart staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. Het advies werd getriggerd door een uitbraak uit een dalend vlagpatroon, terwijl op dat moment de indicatoren ook positief waren gedraaid. Na het koopadvies viel de koers even flink terug, maar gelukkig bleven de indicatoren positief staan, waardoor de longpositie gehandhaafd kon blijven.
Walt Disney
De klad zit erin bij Walt Disney (18 oktober)
Walt Disney staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $115. Het aandeel is na een tijdelijke forse terugval, vlak na het nieuwe advies, flink gestegen. Maar momenteel zit de klad er een beetje in. De kracht van de bulls verslapt aanzienlijk en een flink deel van de winst van de longpositie is verdampt.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!