Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 20 nov 2019 11:05

Nedap verlaagt outlook na tegenvallers

0 0 Leestijd ongeveer

Nedap stelt de verwachtingen voor 2019 naar beneden bij na tegenvallers bij Retail en Veehouderij.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers eerder dit jaar, ging Nedap er nog vanuit dat de omzet in 2019 zou toenemen ten opzichte van 2018. Dit blijkt te hoog gegrepen. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet op een vergelijkbaar niveau zal uitkomen als in het voorgaande jaar.

De voornaamste oorzaak van de neerwaartse bijstelling ligt bij de divisies Retail en Veehouderij. Bij Retail staan de verkopen onder druk vanwege een dalende vraag naar conventionele antiwinkeldiefstalsystemen. Bij de divisie veehouderij ondervindt Nedap veel last van de verder om zich heen grijpende Afrikaanse varkenspest. De overige vijf divisies realiseerden wel een omzetstijging.

Gematigd positieve outlook voor Nedap

Kijkend naar 2020 komt mijn taxatie voor de winst per aandeel uit op €2,80, gesteund door de verwachting dat de vraag naar technologisch oplossingen in de gezondheidszorg zal toenemen. Ondanks dit optimisme zie ik bij de huidige k/w van 18 geen redenen om het houdadvies te wijzigen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!