Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Lezersvragen Koen Lauwers, 18 nov 2019 16:00

Welke ETF raadt u aan op nikkel?

0 0 Leestijd ongeveer

Tegen de achtergrond van een vertragende wereldeconomie en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China doen de basismetalen het dit jaar niet zo goed. Nikkel gaat tegen de trend in met een klim van 45% sinds begin dit jaar.

Oorzaak van de prijsopmars zijn de plannen van de regering van Indonesië om vanaf 1 januari 2020 de uitvoer van nikkelertsen te verbieden. Het land is goed voor meer dan een derde van de wereldwijde productie van nikkelerts maar streeft naar meer activiteiten met een hogere toegevoegde waarde.

De regering gaat zich richten op verwerkingsinstallaties en fabrieken om batterijen voor EV’s te produceren. Begin september was de nikkelprijs opgelopen naar $18.500 per ton, het hoogste niveau sinds 2014. Intussen is de nikkelprijs teruggevallen naar $15000.

Mogelijke trackers voor nikkel

De Amerikaanse ETF-uitgever WisdomTree biedt in Europa verschillende trackers aan op nikkel. Deze volgen de prestatie van de Bloomberg Nickel Subindex. De WisdomTree Nickel ETF noteert op de Duitse Xetra-beurs (ticker OD7M) en op de beurs van Milaan (ticker NICK). Dezelfde partij biedt ook inverse trackers aan, met en zonder hefboom, waarmee op een terugval van de nikkelprijs kan worden ingespeeld.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.