Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Dividend Menno van Hoven, 23 okt 2019 17:05

Special dividend: cijfers druppelen langzaam binnen

0 0 Leestijd ongeveer

Het cijferseizoen levert altijd flinke verschuivingen ook. Van de aandelen die reeds met derdekwartaalcijfers kwamen stelden Danone en Reckitt teleur, maar veel Amerikaanse aandelen schitterden.

De derdekwartaalcijfers zorgen soms voor flinke koersverschuivingen. Een grote daler zoals Danone  (het grootste deel van de Dividendportefeuille aandelen moet op het moment van schrijven nog met derdekwartaalcijfers komen) wordt dan ruimschoots gecompenseerd door aandelen die juist sterke resultaten noteren. Per 22 oktober is de tendens wel dat het vooral de Amerikaanse aandelen zijn die uitblinken. Op veler verzoek bespreek ik hierna kort de meest in het oog springende Dividendportefeuilleaandelen die tot dusverre met cijfers kwamen.

Danone en Reckitt-Benckiser

Het meest teleurgesteld reageerden beleggers op de jongste kwartaalcijfers van Danone en Reckitt-Benckiser. De laatstgenoemde kwam op 22 oktober met een tweede omzetverlaging dit jaar, waarvoor nu nog wordt gerekend op een organische groei van 0-2% tegen eerder 2-3%. Ook rekent Reckitt op een kleine daling van de operationele marge, wat niet verrassend is gezien de torenhoge marges die het bedrijf al jarenlang weet te realiseren. Eind juni besprak ik Reckitt nog uitvoerig in Beleggers Belangen (‘Reckitt-Benckiser blijft achter bij sectorgenoten’), kort nadat de nieuwe topman was aangesteld. Het advies onder dat artikel was dat het aandeel koopwaardig was op dagen van flinke koersdalingen. Wie geen positie heeft krijgt nu een mooie nieuwe kans om alsnog in te stappen op een koers van ongeveer 5700 pence met een k/w van 17 en een dividendrendement van 3%.

Reckitt, dat in de ochtendhandel bijna 6% lager stond, wist uiteindelijk dankzij koopjesjagers de schade beperkt te houden tot -1,5% intraday na de cijfers. Dat geldt niet voor Danone, dat op 18 oktober liefst 8,4% lager sloot op €71,96. In het derde kwartaal realiseerde het Franse bedrijf een organische groei van 3% (consensus 3,8%). Ook verlaagde Danone zijn omzetverwachting voor heel 2019, waarvoor het nu rekent op een groei van 2,5%-3,0% tegen eerder 3%. De koersreactie is wat mij betreft zwaar overtrokken. Danone blijft één van de mooiste Dividendportefeuilleaandelen met prima vooruitzichten op langere termijn. Bij de huidige koers van €73 is het aandeel met een k/w van 18 en een dividendrendement van 2,7% zonder meer koopwaardig. De 2,5-4% omzetgroei en de ijzersterke balans en cashflow staan garant voor een groeiend dividend de komende jaren.

Amerikaanse aandelen schitterden

Gelukkig stelden de Amerikaanse aandelen tot dusverre allesbehalve teleur. Verf- en coatingsmaker PPG Industries liep binnen enkele dagen ruim 5% op na kwartaalcijfers die door veel analisten werden beloond met advies- en koersdoelverhogingen. PPG rekent voor 2019 op een aangepaste wpa van $6,17-6,27, in lijn met de eerder voorspelde winstgroei van 7-10%. Ook Honeywell, dat dit jaar rekent op een organische groei van 4-5%, blijft prima presteren en verhoogde de winst- en margeoutlook voor 2019. Het in januari gekochte aandeel kruipt weer langzaam naar de hoogste koers ooit van begin juli. Ook LVMH, Assa Abloy en Accor veerden op na meevallende cijfers. Tot slot was er koersherstel voor spoorwegaandelen CSX en Union Pacific. De laatstgenoemde deed het slechter dan verwacht met een 7% lagere omzet van $5,52 mrd (consensus $5,63 mrd) en een wpa van $2,22 ($2,30). Na een flinke tik voorbeurs herstelde Union Pacific, dat tegen een k/w van 19 noteert met een dividend van 2,3%, uiteindelijk sterk tot $169. Daarmee komt de hoogste koers ooit van ruim $180 weer in zicht.

Nog veel cijfers en dividend op komst
Op het moment van schrijven moet nog een flink aantal Dividendportefeuilleaandelen met cijfers over het derde kwartaal komen: Tussen 23 en 31 oktober zijn dat achtereenvolgens Texas Instruments, Microsoft, SEB, 3M, Eastman Chemical, Intel, VF Corp. A.O. Smith, Ecolab, Bayer, Arkema, Simon Property en Parker Hannifin. In november volgen dan nog Marriott, DSM, Realty Income, Becton Dickinson, Coloplast, Munich Re, Henkel en Medtronic. Dit jaar gaan naast Unilever en de Amerikaanse aandelen ook nog Coloplast en LVMH ex-dividend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!