Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Actueel Christian Slagter-Koster, 11 okt 2019 11:02

Beurzen Vandaag: Beursplein bouwt winst uit op hoop

0 0 Leestijd ongeveer

De hervatting van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China geeft beleggers hoop. Op het Beursplein zijn de kwartaalcijfers van Fagron met gejuich ontvangen en trekken bouwbedrijven de kar.

Nederland

De AEX noteerde in de ochtendhandel 0,2% hoger op 569,29 punten en de AMX stond 0,9% in de plus op 836,33 punten. Beleggers putten hoop uit het Twitter-bericht dat Donald Trump donderdag verstuurde. De Amerikaanse president bevestigde zijn geplande ontmoeting met de Chinese vice-premier Liu He.

Verder meldde het CBS dat de Nederlandse export in augustus 2,5% is toegenomen, terwijl de import juist met 0,8% afnam. Het statistiekbureau maakte daarnaast bekend dat er in september 258 bedrijven failliet zijn gegaan, wat bijna gelijk is aan augustus.

Fagron meldde over het derde kwartaal een omzetgroei op jaarbasis van 19,7% naar €137,5 mln, waarvan 12,4% organisch. De farmaceut was met een koerswinst van 5,1% een van de grote winnaars op het Beursplein.

Tot de grootste stijgers behoorden ook BAM en VolkerWessels. De bouwbedrijven hebben donderdag succesvol de tweede deurkas van de nieuwe zeesluis in IJmuiden op de juiste plek afgezonken. Analisten stellen dat hierdoor het risicoprofiel van beide bedrijven is verbeterd.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • BAM +5,8%
 • Fagron +5,1%
 • VolkerWessels +3,9%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Kiadis Pharma -2,3%
 • RELX -1%
 • Unilever -0,8%

 

Europa

De Eurostoxx50-index stond na een halfuur handel 0,6% hoger op 3.513,26 punten. SAP was met een koerswinst van 7,5% de grootste stijger. De Duitse softwareontwikkelaar presenteerde beter dan verwachte voorlopige resultaten over het derde kwartaal, waarbij de winst per aandeel van $1,04 ver boven de door analisten verwachte $0,82 lag. Op 21 oktober presenteert SAP de definitieve kwartaalcijfers.

Adidas behoorde met een koersverlies van 2% tot de grootste dalers. De Duitse sportkledingfabrikant lanceerde eerder deze week een nieuwe collectie waarmee ingezet wordt op diversiteit. Adidas heeft hiervoor de handen ineengeslagen met Universal Standard.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • SAP +7,5%
 • Volkswagen +1,5%
 • Total +1,3%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Adidas -2%
 • BBVA -1,6%
 • L’Oréal -1,6%

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten sloot de Dow Jones donderdag 0,6% hoger op 26.496,67 punten.

Boeing behoorde tot de grootste dalers nadat er opnieuw problemen zijn geconstateerd bij de 737 NG. Inspecteurs van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) zouden scheurtjes hebben gevonden. Diezelfde FAA zou volgens een internationaal luchtverkeerveiligheidspanel de afgelopen jaren de 737 MAX vliegtuigen juist onvoldoende hebben gecontroleerd.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Caterpillar +2,7%
 • Goldman Sachs +1,5%
 • United Technologies +1,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Cisco -1,5%
 • Boeing -1,1%
 • McDonald’s -0,5%

Grafiek van de dag

Onderstaande afbeelding van Rabobank laat goed zien dat het basismodel van onze economie is veranderd. Kennis, de regio en duurzaamheid zijn veel centraler komen te staan bij het concurrentievermogen van bedrijven. Rabobank doet daarom een aantal suggesties om het nationale innovatiebeleid beter te integreren in regionale agenda’s.

Agenda

 • Update derde kwartaal Fagron
 • Handelsbalans Nederland augustus
 • Faillissementen Nederland
 • Consumptieprijsindex Duitsland september
 • Industriële bestellingen Verenigde Staten september

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.