Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
TA-tiplijsten Erik Klooster, 7 okt 2019 09:52

23 internationale beeldbepalers

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben voor 23 buitenlandse Koerswijzer-aandelen de afgelopen drie maanden een koopadvies gegeven. Op grond van technische analyse geloven wij dat ze rendement kunnen opleveren. Dit met een beleggingshorizon van twaalf maanden. U vindt de 23 koopadviezen hier, van AB InBev tot Walt Disney.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: 21 blikvangers op het Beursplein. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

23 internationale beeldbepalers

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

AB InBev
AB InBev verslaat index (30 augustus)
AB InBev brak begin juli door een dalende weerstandslijn heen, terwijl gelijktijdig de indicatoren positief draaiden. Reden om het aandeel een koopadvies te geven. Het positieve beeld van AB InBev werd onderbouwd door de Relatieve Sterkte (RS) die de koers van het aandeel vergelijkt met die van een brede index, in dit geval de Eurostoxx50. De RS-lijn brak met een dalende weerstandslijn. Dit betekende dat het aandeel het relatief beter ging doen dan de index.
Allianz
Perfecte pullback bij Allianz (20 september)
Het koopadvies voor Allianz dateert van afgelopen maart. Aanleiding was een doorbraak door de horizontale weerstand op €195. Na de uitbraak is de koers gaan stijgen om daarna een perfecte pullback – een beweging terug naar het oude uitbraakpunt – te laten zien. De koers ging daarna weer stijgen, om vervolgens opnieuw op de oude weerstandslijn terug te zakken.
Alphabet
Te vroeg gejuicht bij Alphabet (30 augustus)
Alphabet staat sinds maart dit jaar op ‘kopen’. De dalende weerstandslijn sneuvelde toen, waarna ook de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Toen de koers daarna verder steeg en ook de weerstand van de top van medio 2018 werd uitgenomen, leek de stijging in een nieuwe fase terecht te zijn gekomen. Maar dat bleek niet het geval en de koers viel sterk terug.
Amazon
Amazon heeft last van glazen plafond (4 oktober)
Amazon is het langstlopende en succesvolste koopadvies. Dat dateert inmiddels alweer van begin 2015, waarbij de winst is opgelopen tot boven de 360%. Het laatste jaar zit er echter weinig schot in de zaak. De koers is namelijk al meer dan een jaar niet in staat om de weerstand op $2000 significant uit te nemen. Het is bij speldenprikjes boven de $2000 gebleven, alsof het een glazen plafond is.
Apple
Apple heet weer een koopadvies (20 september)
Het koopsignaal was al enige weken geleden aangekondigd, maar is nu een feit. Apple is door de weerstand van de vorige toppen op $215 heen gebroken, waardoor het aandeel terug op de lijst van koopadviezen wordt geplaatst. Ondanks een krachtige rally vanaf het begin van het jaar kon het aandeel niet op ‘kopen’ worden gezet. Althans niet volgens de hier gebruikte methodiek.
BHP Billiton
BHP Billiton na ruim twee jaar nog in stijgend kanaal (13 september)
De koers van BHP Billiton zit nog altijd in een stijgend trendkanaal. In de technische analyse geldt dat de kans dat een trend zich voorzet altijd groter is dan dat hij omkeert. Daarom wordt het koopadvies, dat alweer dateert van juli 2017, herhaald. Er moet worden gezegd dat de koersen binnen het stijgende kanaal hier niet helemaal symmetrisch bewegen.
Danone
Forse stijging bij Danone (4 oktober)
Danone heeft een enorme stijging achter de rug. De koers is dit jaar opgelopen van onder de €60 tot ruim boven de €80. In mei hebben we het aandeel op de lijst van koopadviezen gezet, mede vanwege de doorbraak door de horizontale weerstand van €72. Het aandeel was toen al fors opgelopen, maar is niettemin koopwaardig.
Facebook
Beeld Facebook positief ondanks grilligheid (13 september)
Facebook behoort tot de meest volatiele grote aandelen van de Amerikaanse beurs. Vorig jaar zakte de koers in een halfjaar tijd van $219 naar $120, om daarna weer een stevige comeback te laten zien. Mede door de kracht van die stijging en het feit dat de indicatoren weer positief draaiden, moest het aandeel in mei weer op ‘kopen’ worden gezet.
Goldman Sachs
Goldman Sachs kampte met loodzware weerstand (20 september)
Goldman Sachs heeft ondanks de voltooiing van een V-spike-bodem in april lange tijd op ‘houden’ gestaan. Toen het aandeel uit het zijwaartse platform na de V-spike brak, was de bodem eigenlijk voltooid. Maar het aandeel kon niet  op de kooplijst worden gezet omdat de indicatoren nog negatief stonden. Er lag ook nog een loodzware horizontale weerstand op $210.
Home Depot
Koopsignaal Home Depot dubbel en dwars verdiend (6 september)
Home Depot staat sinds juli dit jaar op ‘kopen’. Het aandeel kreeg dit predicaat toen het door een horizontale weerstandszone brak die grofweg tussen de $210 en $215 lag. Dit koopsignaal was meer dan gerechtvaardigd omdat de indicatoren reeds positief waren gedraaid en de eerder genoemde weerstandszone meerdere malen was getest.
JPMorgan Chase
Snelle ontwikkelingen bij JPMorgan Chase (20 september)
De inkt van de vorige analyse van JPMorgan Chase, met advies ‘houden’, was nog niet droog of de koers brak door de horizontale weerstand op $119/120. Ik had deze koers als richtlijn aangehouden voor een eventueel koopadvies. In het verleden hebben de bulls hier maar liefst vier keer hun Waterloo gevonden. In de technische analyse geldt dat een uitbraak lastiger wordt naarmate de weerstand langer standhoudt.
L'Oréal
Geen acceleratie bij L’Oréal (6 september)
De laatste keer dat we over L’Oréal schreven, ging het over de uitbraak uit het stijgend trendkanaal. Dat betekende een bevestiging van het koopadvies dat van kracht is sinds februari dit jaar, toen de koers door de horizontale weerstand op €215 brak. Normaal gesproken betekent een uitbraak uit een stijgend trendkanaal een acceleratie van de trend. Dat was nu niet het geval.
LVMH
LVMH neemt belangrijke weerstand op €310 (13 september)
LVMH heeft sinds maart dit jaar een koopadvies. Toen sneuvelde de horizontale weerstand op €310. Hier werden in de periode van maart tot en met september vorig jaar meerdere toppen gevormd. De doorbraak door deze weerstand moest daarom serieus worden genomen, temeer daar de MACD al eerder door de nullijn was gebroken en het 40-weeks gemiddelde min of meer gelijktijdig een positieve krul kreeg.
Microsoft
Koers Microsoft zit gevangen (27 september)
Bij Microsoft neemt de kracht achter de stijgende trend af. De koers lijkt gevangen te zitten in een nauwe bandbreedte met steun op $130 en weerstand op $142. De aan deze range voorafgaande dominante trend was stijgend. Volgens de technische analyse is de kans dat een trend zich voorzet altijd groter dan dat hij omdraait.
Nestlé
Flinke winst op longpositie Nestlé (20 september)
Nestlé staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaarts trendkanaal, terwijl de indicatoren positief waren gedraaid. Toen de koers daarna door de horizontale weerstandslijn op CHF86 brak, hebben we het koopadvies herhaald. Inmiddels staat er een flinke winst van ruim 26% op de longpositie.
Novartis
Dubbele steun voor Novartis (20 september)
Novartis staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon – in de vorm van een vlag – en de indicatoren draaiden positief. Na de uitbraak is een stijgend trendkanaal ontstaan. Parallel met de onderkant van dit kanaal beweegt zich inmiddels nu al diverse maanden het 40-weeks gemiddelde, waardoor hier nu dubbele steun ligt.
Procter & Gamble
Procter & Gamble toont mooie stijgende trend (27 september)
Procter & Gamble staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. Toen sneuvelde de dalende weerstandslijn. Tegelijkertijd ging het 40-weeks gemiddelde stijgen en brak de MACD door de nullijn. Inmiddels is er een mooie stijgende trend ontstaan en beloopt de winst op de longpositie ongeveer 40%. Er zijn nog steeds geen signalen dat de trend gaat draaien.
Rio Tinto
Rio Tinto zakt weg  (6 september)
Rio Tinto staat sinds februari dit jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging. Na een klassieke pullback, terug naar de bovenkant van de oude range, ging de koers volgens het boekje verder omhoog. Maar in augustus zakte het aandeel flink weg, terug in de oude zijwaartse beweging.
Sanofi
Indicatoren op groen voor Sanofi (13 september)
Sanofi staat sinds oktober vorig jaar op ‘kopen’. De koers was sinds de zomer van 2018 al aan het stijgen, maar voor het koopsignaal was het wachten op de positieve standen van de indicatoren. Zo moest het 40-weeks gemiddelde gaan stijgen en de MACD door de nullijn breken. En zo geschiedde.
Vinci
Vinci laat pullback zien (6 september)
Vinci bevindt zich sinds april dit jaar op de kooplijst. Aanleiding was een breuk van de koers met de horizontale weerstand op €87. Na deze doorbraak liet het aandeel een pullback zien, oftewel een beweging terug naar het oude uitbraakpunt. Een pullback biedt beleggers die het eerdere koopsignaal hebben gemist alsnog de mogelijkheid om in te stappen.
Volkswagen
Volkswagen op kooplijst na doorbraak taaie weerstand (4 oktober)
Volkswagen staat sinds april op de lijst van koopadviezen. Het aandeel doorbrak toen de weerstand van een aantal toppen rond de €155. De koers wist daarna even te stijgen, maar er ontstond weldra een koerspatroon in de vorm van een driehoek. Daarbij kwamen de bodems steeds hoger, maar de toppen steeds lager te liggen.
Walmart
Walmart al bijna een jaar op ‘kopen’ (4 oktober)
Walmart staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon. Belangrijk bij dit advies was de grote bodem die zich vormde voor deze uitbraak. Deze lag hoger dan de voorgaande bodems, waardoor de eerste aanzet voor een stijgende steunlijn kon worden getekend.
Walt Disney
Walt Disney blijft op ‘kopen’ ondanks terugval (30 augustus)
Walt Disney staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op $115. Na een kleine terugval wist het aandeel daarna flink door te stijgen. Rond de jaarwisseling werd het even spannend, toen zich een flinke terugval voordeed. Maar de koers wist steun te vinden op de stijgende steunlijn en we hebben de longpositie gehandhaafd.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!