Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Kleine plussen en minnen voor portefeuilles ijkpersonen

0 0 Leestijd ongeveer

De portefeuille van elke ijkpersoon staat in de buurt van de hoogste stand ooit.

Erik Offensief had na de fantastische junimaand een goede maand in juli. Zijn vermogen groeide aan met 0,89% en zijn geannualiseerde jaarrendement is opgelopen van 5,79 naar 5,98%. Dat ligt boven zijn doelstelling van 5%. Het extra risico dat Erik Offensief wil lopen om die 5% te behalen is zich aan het uitbetalen. Het totaalrendement liep op van 16,81 naar 17,84%. Erik volgt het nieuws omtrent de handelsoorlog uit interesse, maar hij is oud en wijs genoeg om geen transacties te doen op basis van het nieuws. Het enige dat Erik kan verleiden om transacties te doen op de beurs zijn veranderingen in de waardering van de verschillende assetclasses.

Erik Defensief kijkt met jaloezie naar Erik Offensief. Erik Defensief had een negatieve maand, waardoor het totaalrendement terugliep naar 12,01%. De belangrijkste oorzaak van dit verschil is dat Erik Offensief de iShares EM Dividend UCITS ETF  (tickercode IEDY en ISIN IE00B652H904) in bezit heeft. Sinds de start van de Beleggers Belangen Academy op 30 september 2016 heeft deze ETF een rendement behaald van 29,3%. Erik Defensief moet begrijpen dat een hoger risico niet per definitie zal zorgen voor een hoger rendement. Hij wil tegen iedere prijs voorkomen dat zijn rendement negatief wordt en daarom koopt hij geen aandelen in de opkomende markten.

De portefeuille van Floris bereikte in juli een nieuwe hoogste stand ooit, al scheelde het een haartje. In januari 2018, tijdens de top van de wereldwijde aandelenmarkt, stond er een rendement van 123,60%. Op 24 juli was dit aangegroeid tot 123,86%. Omdat er ook 18 maanden met nauwelijks rendement waren, is het geannualiseerde jaarrendement gedaald naar 7,1%. Dit is wat wij bij de start voor de komende 10 jaar gemiddeld per jaar hadden verwacht. Helaas komt precies 7% rendement per jaar nooit voor. Het is altijd veel meer of veel minder.

Het rendement van Maarten is in de afgelopen maanden rap opgelopen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat hij een positie heeft in fysiek goud (tickercode SGLN ISIN: IE00B4ND3602). Deze staat sinds oktober 2018 30% hoger. De portefeuille van Maarten staat net als andere beleggingsportefeuilles van de ijkpersonen rond de hoogste stand ooit. Met bijna 6% rendement op jaarbasis doet ook de portefeuille van Maarten wat die moet doen.

De portefeuille van Roos zou volgens de verwachtingen een iets lager rendement moeten behalen dan die van Floris, maar is met stip de portefeuille met het hoogste rendement. De maand juli was met bijna 1% rendement de zoveelste waarin Roos een beter rendement behaalde dan welke andere ijkpersoon ook. Haar gemiddelde jaarrendement liep op van 8,34% naar 8,42%. De Amerikaanse technologieaandelen liepen op van een totaalrendement van 68,2% naar 81,3%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!