Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 4 aug 2019 10:00

Financials en Aristocrats verhogen dividend

0 0 Leestijd ongeveer

Met het binnendruppelen van de jongste kwartaalcijfers stroomt ook het nieuws op dividendgebied binnen, met vooral een hoofdrol voor Amerikaanse aandelen. Een aantal grote financials en bekende Dividend Aristocrats verhoogden het dividend. Ook twee Nederlandse aandelen kwamen met nieuws.

Sligro

Groothandelaar Sligro Food Group betaalt dit jaar wederom een interim dividend van €0,55 per aandeel. Eerder dit jaar werd al een slotdividend van €0,85 uitgekeerd, wat bij een huidige beurskoers van €30,60 een geschat dividend van 4,6% oplevert. Het aandeel Sligro daalt dit jaar ruim 10% op de beurs en noteert momenteel nabij de laagste jaarkoers.

NSI

NSI, voorheen bekend als Nieuwe Steen Investments, handhaaft het interim dividend op €1,04 per aandeel, het niveau dat de voorgaande jaren gebruikelijk was. Bij een beurskoers van €39 is het geschatte dividendrendement voor het vastgoedbedrijf 5,6%. Het aandeel NSI ligt er dit jaar, zeker vergeleken met sectorgenoten, relatief gezien prima bij met een rendement van 13% en een beurskoers die rond het hoogste niveau sinds jaren staat. Wel is het hoogtepunt van bijna tien jaar geleden, toen beleggers meer dan €100 voor een aandeel NSI neerlegden, nog ver weg.

Dividend Walgreens stelt niet teleur
Oud-dividendportefeuilleaandeel Walgreens Boots Alliance leverde de afgelopen jaren fors in op de beurs, maar anders dan de aandelenkoers stelt het dividend niet teleur. Dit jaar wordt de uitkering 4% verhoogd tot $0,4575 per kwartaal. Het is het 44ste opeenvolgende jaar van dividendverhogingen. Bij een beurskoers van $55 is het geschatte dividendrendement nu 3,3%. Het aandeel Walgreens is dit jaar opnieuw een achterblijver met een koersdaling van 20% en blijft onder druk door aversie tegen hoge medicijnprijzen en voorgenomen maatregelen van de Amerikaanse overheid. Daarnaast speelt concurrentie van gevreesde nieuwkomers als Amazon een belangrijke rol. Voor de dividendportefeuille verkocht ik Walgreens in oktober 2017 tegen een koers van $71,80 met een uiteindelijk rendement van 137,5%.

PPG Industries

Dividendportefeuilleaandeel PPG Industries verhoogt het dividend met 6,3% tot $0,51 cent per kwartaal, wat het 48ste jaar van onafgebroken dividendverhogingen betekent. Bij een koers van $117 is het dividendrendement voor PPG een geschatte 1,7%.

Citigroup

Financieel dienstverlener Citigroup gaat dit jaar ruim 13% meer dividend uitkeren. Het nieuwe kwartaaldividend van $0,51 per aandeel levert een dividendrendement van 2,9% op bij een beurskoers van ruim $70. Vorig jaar verhoogde Citi het dividend nog met ruim 40%. De uitkering werd tijdens de kredietcrisis echter enkele jaren gestaakt.

Morgan Stanley

Ook sectorgenoot Morgan Stanley beloont aandeelhouders met een flink hoger dividend. De uitkering gaat bijna 17% omhoog naar $0,35 per kwartaal, wat bij een beurskoers van ruim $44 een dividendrendement van 3,2% oplevert.

Discover Financial Services

Creditcardmaatschappij Discover betaalt zijn aandeelhouders het komende kwartaal een 10% hoger dividend van $0,44 per aandeel. Het is daarmee het negende jaar op rij dat Discover het dividend verhoogt. Bij een koers van $82 is het geschatte dividendrendement 2,2%.

Minder dividend voor DuPont
Aandeelhouders DuPont kregen eind juni de tweede dividendverlaging van dit jaar voor hun kiezen toen na Dow Inc ook de agribusiness-divisie Corteva werd afgesplitst. Het nieuwe DuPont (het oude DowDuPont zat in de dividendportefeuille en werd in januari ingeruild voor Eastman Chemical) betaalt nu $0,30 per kwartaal. Het rendement is 1,8%.

Stanley B&D

Dividend Aristocrat Stanley Black & Decker gaat dit jaar 4,5% meer dividend uitkeren. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,69, goed voor het 52ste opeenvolgende jaar van dividendverhogingen. Bij een koers van $142 is het geschatte dividendrendement 1,9%.

Delta Airlines

Luchtvaartmaatschapij Delta Air Lines verhoogt het dividend dit jaar met 15% tot $0,4025 cent per kwartaal. Bij een beurskoers van iets minder dan $62 is het geschatte dividendrendement 2,6%.

Molson Coors

Bierbrouwer Molson Coors verhoogt het dividend met liefst 39% tot $0,57 per kwartaal. Dat geeft een dividendrendement van 3,1%, gerekend met een beurskoers van $74. <

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!