Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Portefeuilles Johan Brinkman, 15 jul 11:45

Portefeuille NL: Galapagos en SBM Offshore blijven hun voorsprong uitbouwen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Galapagos en SBM Offshore blijven hun voorsprong uitbouwen in de Portefeuille NL. Vorige week bedroeg het rendement op deze aandelen +5,3% respectievelijk +4,2%.

Galapagos bleef ook vorige week profiteren van de aankondiging van de week daarvoor. Toen werd bekend dat reumamedicijn filgotinib op het punt staat de Amerikaanse markt te betreden. Galapagos doet de introductie samen met het Amerikaanse Gilead.

Meer goed nieuw over Galapagos

Zondag volgde er nog meer goed nieuw over Galapagos. Het AEX-fonds liet weten dat Gilead inzage en toegang koopt tot de huidige en toekomstige onderzoeks- en klinische programma’s van het bedrijf. Ook vergroot Gilead zijn aandelenbelang. Galapagos stond rond 10.00 uur nog eens zo’n 16% hoger.

Galapagos blijft dit jaar telkens nieuwe records breken. SBM Offshore staat nu op de hoogste stand sinds medio 2011. Het bedrijf hield vorige week door de alsmaar stijgende olieprijs de wind in de rug.

Tegenover Galapagos en SBM Offshore stonden vorige week in de Portefeuille NL twee opvallende dalers. Dat waren ASR (-2,o%) en Fagron (-2,3%). Over ASR was geen bedrijfsspecifiek nieuws. De gehele verzekeringsbranche lijdt onder de lage rentes. Bij Fagron was sprake van een na-ijlend effect. Dit na de aandelenverkoop door twee grootaandeelhouders van een week eerder. De koers van ASR kwakkelt sinds de hoogste stand ooit van oktober vorig jaar. Fagron stond nog in mei op de hoogste stand sinds 2015.

Halfjaarcijfers Galapagos en SBM Offshore

Galapagos en SBM Offshore komen op 25 juli respectievelijk 8 augustus met halfjaarcijfers. Voor Fagron en ASR is dit 5 respectievelijk 23 augustus. Het eerste fonds in de Portefeuille NL dat de cijfers over de eerste zes maanden publiceert, is Basic-Fit op 23 juli.

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!