Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Verhaal van de Week Johan Brinkman, 11 jul 11:45

En de gouden tip van het eerste halfjaar is……..

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

De gouden tip van het eerste halfjaar van de analisten van de belangrijkste Nederlandse en buitenlandse banken en brokers betreft een aandeel alleen geschikt voor de zeer speculatieve belegger. Om die reden raadt Beleggers Belangen particuliere beleggers af dit aandeel in portefeuille te nemen.

Net zoals ieder jaar berekende Beleggers Belangen ook in 2019 het rendement van de koopadviezen van banken en brokers in het eerste halfjaar. In de eerste zes maanden betreft het in totaal 198 koopadviezen op Nederlandse AEX- en AMX-aandelen van elf brokers.

Van die 198 kooptips behaalden er met slotkoersen van 28 juni maar liefst 175 een positief rendement. 23 noteerden dus een verlies. In percentages gemeten was 88,4% van de koopadviezen winstgevend, en behaalde slechts 11,6% een negatief beleggingsresultaat.

De gouden tip van het eerste halfjaar

De gouden tip van het eerste halfjaar werd gegeven door de twee analisten. Robert Grindle (Deutsche Bank) en Konrad Zomer (ABN Amro) hadden vanaf begin dit jaar een koopadvies staan op Altice Europe. De koersgrafiek van het kabel- en telecomconcern over het eerste halfjaar loopt steil van linksonder naar rechtsboven. De grootste spike zagen we eind maart. Dat was na de afronding van de verkoop van een groot belang in glasvezeldochter SFR FTTH. In totaal werd in zes maanden +86,0% koersresultaat geboekt.

Er is echter wel een adder onder het gras. Beleggers Belangen is niet te beroerd om Grindle en Zomer te feliciteren. Maar wij zijn en blijven het zelf oneens met hun koopaanbeveling. Onze sectorredacteur Jaap Barendregt meent dat een bedrijf met een schuldenlast als Altice alleen geschikt is voor de zeer speculatieve belegger. Maar daarop richt Beleggers Belangen haar adviezen niet. Daarom hanteerden en hanteren wij op Altice een verkoopadvies.

Lees hier in het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen welke analisten er het afgelopen halfjaar nog meer topadviezen hebben gegeven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!