Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 8 jul 2019 11:16

Tipterugblik: het koopadvies voor Ferro Corporation

0 0 Leestijd ongeveer

Het koopadvies voor Ferro Corporation van een jaar geleden pakt vooralsnog slecht uit: in euro’s is de koers 23% weggegleden.

Het Amerikaanse Ferro produceert coatings voor glas, metaal en keramiek, alsmede kleurstoffen en pigmenten. Belangrijke afzetmarkten zijn de industrie en de bouw.

Economische afkoeling in Europa

Na een periode van sterke winstgroei wordt Ferro de laatste tijd geconfronteerd met flink wat tegenwind. Vooral de economische afkoeling in Europa, goed voor 41% van de concernomzet, doet pijn. Ook de lagere groei in China heeft wereldwijd effect op de industriële bedrijvigheid. In het eerste kwartaal van dit jaar bouwden klanten in het segment keramische tegels bovendien hun voorraden af en zorgde slecht winterweer voor minder activiteit in de Noord-Amerikaanse bouwmarkt. Een rampkwartaal was het gevolg. Het operationele resultaat (ebitda) daalde met 25,2% naar $47,9 mln, op een 4,4% lagere omzet.

Lichte winstdaling Ferro Corporation

Daarmee is het bedrijf het dieptepunt gepasseerd, want het tweede kwartaal en de rest van het jaar zullen een stuk beter verlopen. De voorraadafbouw en het slechte weer op de Amerikaanse thuismarkt waren incidentele factoren. Daarnaast rekent het bedrijf op een aantrekkende economische groei in de tweede jaarhelft. De eerdere verwachting van een hogere winst is echter losgelaten na de zwakke start van het jaar. De ebitda komt over geheel 2019 naar verwachting uit op $250-260 mln, ofwel een lichte daling van 1,5% in het midden van de bandbreedte. De winst per aandeel komt uit op $1,35-1,45, tegen $1,50 in 2018.

Koopadvies blijf overeind

De winstdruk is tijdelijk en ingegeven door de zwakkere economie in Europa en China. Ferro opereert op cyclische markten. Extra monetaire stimulering en het staakt-het-vuren in het handelsconflict kan de economische groei weer laten opveren. Ondertussen zet het bedrijf zijn strategie, gericht op expansie in sneller groeiende marktsegmenten met hogere winstmarges, voort. Bij een k/w van 11 hou ik vast aan het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.