Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 28 jun 2019 09:00

Aandelen in de onderste regionen

0 0 Leestijd ongeveer

Van sommige aandelen bevinden de koersen zich al zo lang in de onderste regionen dat je niet beter zou weten. Siemens is daar een voorbeeld van; het zit al meer dan twee jaar in een dalende trend. We laten daar ons meest recente advies van zien, ter kennismaking voor niet-abonnees. Ook twee andere verkoopadviezen zijn gratis toegankelijk.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

‘Verkopen’ is het devies

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Verkopen’ is het devies bij deze aandelen.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Winst shortpositie Bayer meer dan 33% (27 juni)

Bayer staat sinds augustus vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen onder de horizontale steun op €85. Daarna is een dalend trendkanaal ontstaan waar de koers nog altijd in zit. De winst op de shortpositie bedraagt inmiddels meer dan 33%. Het verkoopadvies wordt daarom herhaald. Er is namelijk nog geen enkel signaal dat de trend snel ten positieve zal keren. Er is een patroon van lager liggende toppen en bodems. De indicatoren staan negatief: het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde daalt en de MACD-indicator staat onder de nullijn. Het enige lichtpuntje is de positieve divergentie tussen de koers en de MACD (koers maakt lagere bodems, terwijl de bodems van de MACD hoger liggen). Dit is op zichzelf nog geen koopsignaal. Daarvoor moet de koers eerst breken met het dalend trendkanaal en een hogere top en bodem laten zien.

Meerdere seinen op rood voor Gilead (19 april)

Voor Gilead Sciences geldt sinds begin dit jaar een verkoopadvies. Aanleiding was een koers die onder de horizontale steun op $63 terechtkwam. De indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus, dus kwam het shortadvies rijkelijk laat. We hebben nog niet veel plezier van de positie. De koers is namelijk wat hersteld, al is de stijging nog beperkt; veel beperkter dan bij de meeste andere aandelen die dit jaar zijn gestegen. Het herstel is nog niet in de buurt gekomen van de vorige top. Dit spreekt nog niet bepaald tot de verbeelding. Niettemin lijkt er zich een steunzone te vormen tussen de $60 en $63. Het is nu afwachten wat de koers gaat doen. Voor een houdadvies moet afgerekend worden met de weerstandszone tussen de $69 en $70 en het dalende 40-weeks gemiddelde. De kans op verdere verzwakking lijkt vooralsnog groter dan een doorbraak door deze zone.

Siemens al meer dan twee jaar in dalende trend (21 juni)

Siemens beweegt nog altijd binnen een dalend trendkanaal dat zijn oorsprong vindt in het voorjaar van 2017. Binnen trendkanalen plegen koersen van onder naar boven en weer terug te bewegen. De koers heeft recent de bovenkant van het kanaal opgezocht en daar weerstand ondervonden. Het lijkt daarom aannemelijk dat het aandeel nu weer naar de onderkant gaat. Het is jammer dat we in de vroege zomer op het verkeerde been zijn gezet. Siemens brak toen uit het dalende kanaal, terwijl de indicatoren positief werden. We draaiden het aandeel toen naar ‘houden’. Eind vorig jaar moest het aandeel toch weer op de lijst van verkoopadviezen, toen de koers door de horizontale steun op €100 zakte. Dit niveau is nog altijd van belang. Er zou hier weleens tijdelijk steun kunnen worden gevonden, als de koers de onderkant van het kanaal opzoekt.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.