Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 20 mei 2019 10:00

28 keer ‘ja’ tegen deze aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Microsoft dat nieuwe alltime highs neerzet en Daimler dat van een houdadvies snel naar een koopadvies gaat. Twee voorbeelden van de 28 internationale Koerswijzer-aandelen die wij de afgelopen drie maanden een koopadvies hebben gegeven. U vindt ze hier alle 28 overzichtelijk op een rij.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Achttien kooptips om alle remmen los te laten. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Air Liquide
Air Liquide doorbreekt belangrijke weerstand (12 april)
Air Liquide heeft recent een belangrijke horizontale weerstandslijn, getrokken over de laatste toppen op €114, doorbroken. Dit rechtvaardigt een nieuw koopsignaal. Achteraf gezien had dit aandeel in de herfst van vorig jaar niet op ‘houden’ hoeven te worden gezet.
Allianz
Beeld Allianz heel snel gedraaid (22 maart)
Allianz heeft in korte tijd het technische beeld omgedraaid van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. We hadden het aandeel in juni vorig jaar op ‘verkopen’ gezet, nadat achtereenvolgens de stijgende steunlijn en de horizontale steunlijn rond de €175 te zwak waren gebleken. Toen de koers enkele weken geleden tot tweemaal toe steun wist te vinden op een andere horizontale steunlijn, te weten op €170, hebben we het advies opgewaardeerd.
Alphabet
Alphabet verdient weer een koopadvies (22 maart)
Alphabet werd op ‘houden’ gezet toen de koers uit het stijgende trendkanaal zakte waarin het jaren had gezeten. We incasseerden destijds een mooie winst op de longpositie. We lieten het aandeel op ‘houden’ staan zolang de koers boven de horizontale steun op $99 zou blijven. Die steun heeft steeds gehouden, hoewel de indicatoren op een gegeven moment negatief werden. Recent is de koers weer opgelopen.
Amazon
Amazon levert het meeste op (5 april)
Amazon is onze meest winstgevende trade. Het rendement van de longpositie is tot boven de 375% gestegen. Toch willen we nog geen winst nemen, hetgeen makkelijk had gekund omdat de koers eind vorig jaar uit het opwaarts trendkanaal zakte. Dergelijke uitbraken zien we wel vaker.
BHP Billiton
BHP Billiton blijft het goed doen (3 mei)
BHP Billiton behoort tot onze langstlopende koopadviezen van de laatste jaren. Het aandeel staat op ‘kopen’ sinds de zomer van 2017. De koers was toen net uit een dalend trendkanaal en door het 40-weeks gemiddelde gebroken. Ook was dit gemiddelde, dat altijd goed de richting van de langetermijntrend aangeeft, stijgend geworden.
Coca-Cola
Coca-Cola doet het relatief goed (1 maart)
Coca-Cola staat sinds november op ‘kopen’. Het koopsignaal werd gegenereerd toen de koers door de horizontale weerstand op $47 brak en het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. Bovendien gaf de relatieve-sterktelijn aan dat Coca-Cola het relatief goed deed ten opzichte van de andere aandelen uit de brede index (de S&P500).
Daimler
Daimler snel naar ‘kopen’ (26 april)
Daimler staat nog maar enkele weken op ‘houden’, maar het advies moet nu alweer naar ‘kopen’ worden bijgesteld. Het houdadvies van begin april kwam tot stand toen de koers uit het dalende trendkanaal brak en tevens de horizontale weerstand op €54 uitnam. Het koopadvies komt nu op het conto van een doorbraak door de horizontale trendlijn op €59.
Danone
Danone maakt het niet makkelijk (10 mei)
Danone is een mooi voorbeeld van snelle sectorrotatie. Beleggers hinken de laatste jaren op twee gedachten: dan weer defensieve, vervolgens weer cyclische sectoren. Dit leidt soms tot snelle trendwijzigingen die lastig zijn voor de technisch analist. Zo ook bij Danone.
Deutsche Post
Deutsche Post promoveert snel (19 april)
Vorig maand werd Deutsche Post op ‘houden’ gezet. De koers brak toen uit het dalende trendkanaal. Nu is het technische plaatje verder verbeterd en is zelfs een koopadvies gerechtvaardigd. Na de uitbraak uit het kanaal is de koers namelijk eerst door een horizontale trendlijn op €27,20 gebroken.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom in opwaarts trendkanaal (5 april)
Deutsche Telekom staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers had toen een groot aantal technische verbeteringen laten zien. Zo was het aandeel door de horizontale trendlijn rond de €14,50 gebroken. Ook lagen de laatste bodems steeds hoger.
Facebook
Facebook weerspiegelt wispelturigheid belegger (10 mei)
Facebook is een goed voorbeeld van de snelle stemmingswisselingen van beleggers. Sinds medio vorig jaar werd het aandeel gedumpt. We zetten het aandeel in de herfst van vorig jaar op de lijst van verkoopadviezen. Toen was de koers eerst uit het stijgend trendkanaal gezakt, en daarna door de horizontale steun op $150. Na een verdere daling kwam daar begin dit jaar het krachtige herstel.
Johnson & Johnson
Vreemde curve bij Johnson & Johnson (15 maart)
Johnson & Johnson heeft een wat merkwaardig koersverloop gehad. We hadden het aandeel in november vorig jaar op ‘kopen’ gezet nadat de koers uit een vlagpatroon was gebroken, de horizontale weerstand op $135 was gebroken en de indicatoren in de koopmodus terecht waren gekomen. De koers steeg aanvankelijk even.
LVMH
LVMH heeft voor mooie winst gezorgd (22 maart)
Op LVMH hebben we over de jaren 2016, 2017 en de eerste helft van 2018 met een longpositie een mooie winst behaald. Eind vorig jaar is het aandeel op ‘houden’ gezet. De opwaartse steunlijn sneuvelde toen en de koers zakte door de horizontale steun op €280. Daarna ontstond een dalend trendkanaal.
Manpowergroup
Manpowergroup boekt snel progressie (26 april)
Manpowergroup werd nog maar enkele weken geleden, toen de koers uit het dalend trendkanaal brak, op ‘houden’ gezet. Er vormde zich na de uitbraak een pauzepatroon, waarbij beleggers even op adem wilden komen. Bij het uitschrijven van het houdadvies meldden we dat als de koers uit het pauzepatroon zou breken, het aandeel naar de kooplijst zou gaan.
McDonald's
McDonald’s nog altijd in stijgende trend (15 maart)
McDonald’s staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door een tweetal horizontale weerstanden op respectievelijk $170 en $180. Het aandeel zit nog altijd in een stijgende trend. Daarom herhalen we het eerder afgegeven koopadvies. De koers is helaas wel iets teruggevallen.
Merck
Beursmalaise had geen vat op Merck (3 mei)
Merck staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers rekende toen af met de horizontale weerstand net onder de $67. Daarna startte een mooie opgaande trend, waarbij zelfs de beursmalaise van eind vorig jaar amper vat kreeg op het aandeel. Recent is er echter wel enige technische verslechtering opgetreden.
Microsoft
Nieuwe all time highs bij Microsoft (10 mei)
Microsoft behoort tot de succesvolste technische kooptips. Het aandeel staat al sinds augustus 2016 op ‘kopen’ en de winst is opgelopen tot boven de 120%. Er lijkt nog altijd geen einde te komen aan de kracht van de bulls. Twee maanden geleden werd de weerstand van de vorige top uitgenomen, waardoor de koers nieuwe all time highs heeft neergezet.
Nestlé
Nestlé in ‘uncharted territory’ (29 maart)
Nestlé heeft sinds oktober 2018 een koopadvies. De koers brak toen uit een pauzepatroon nadat eerder al een bodempatroon was voltooid (dubbele bodem). Nestlé steeg na het koopsignaal aanvankelijk richting de CHF86, waar een belangrijke horizontale weerstand lag.
Novartis
Novartis boezemt nog altijd vertrouwen in (15 maart)
Novartis beweegt nog altijd in het stijgend trendkanaal. We herhalen daarom het koopsignaal van oktober 2018. De koers brak toen, tegen het negatieve marktsentiment in, door de weerstanden van enkele vorige toppen. Tegelijkertijd brak de MACD door de nullijn en begon het 40-weeks gemiddelde te stijgen.
Oracle
Oracle probeert uit te breken (22 maart)
Het is nog pril, maar Oracle probeert uit te breken uit de weerstandszone op $52-53. Aangezien dit een belangrijke zone is en niet uit te sluiten is dat meer kopers in de bus stappen, zetten we het aandeel alvast op ‘kopen’. Er zijn meer redenen om positief te zijn.
Procter & Gamble
Winst longpositie Procter & Gamble boven 20% (3 mei)
Procter & Gamble is tegen de beursmalaise van eind vorig jaar in op ‘kopen’ gezet. De koers brak toen met de weerstand van de top van medio 2017 en zette nieuwe all time highs neer. Het aandeel kwam in uncharted territory en dat betekent doorgaans dat de koers hard door kan stijgen. En dat bleek, want in korte tijd is de winst op de longpositie opgelopen tot boven de 20%.
Rio Tinto
Rio Tinto: op naar hogere koersen (22 februari)
Beleggers hebben lange tijd geen plezier beleefd aan het aandeel Rio Tinto. Degenen die begin 2017 waren ingestapt, hadden twee jaar later geen enkele koerswinst geboekt. Aan deze situatie is nu een eind gekomen. Enkele weken terug brak het aandeel overtuigend door de weerstand rond 4000p heen. Waarschijnlijk is dit het startschot voor een langere periode van hogere koersen.
Roche
Bulls hebben het voor het zeggen bij Roche (29 maart)
Roche heeft recent afgerekend met de weerstand van de top uit het voorjaar van 2017. Die lag op CHF273. Dit is een duidelijk signaal dat de bulls het voor het zeggen hebben. Het betekent tevens dat mijn eerdere koopsignaal kan worden herhaald.
Sanofi
Kopers even in de schaduw bij Sanofi (1 maart)
De kopers hebben het bij Sanofi even minder voor het zeggen. Niettemin handhaven we het koopadvies dat dateert van oktober vorig jaar. De koers liet toen een krachtig herstel zien, terwijl de meeste aandelen het moeilijk hadden. De malaise van december kreeg echter ook vat op het aandeel: de koers zakte terug.
Vivendi
Stroomversnelling bij Vivendi (22 februari)
Een jaar lang leek er geen schot te zitten in de beursontwikkeling van Vivendi. Tekenen daarvan in de weekgrafiek waren het zijwaartse verloop van het 40-weeks gemiddelde en het meanderen van de MACD-indicator boven en onder de nullijn. Gelukkig is aan deze situatie een einde gekomen.
Volkswagen
Opgaande lijn domineert bij Volkswagen (10 mei)
Volkswagen staat sinds april op de kooplijst. De opgaande krachten domineren nog altijd. Het koopadvies blijft dan ook van kracht. Het advies kwam grofweg door drie oorzaken tot stand. Ten eerste brak de koers met de horizontale weerstand op €156. Gelijktijdig draaiden de indicatoren naar de positieve zones. De MACD brak door de nullijn en het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. Tot slot ontstonden er hogere toppen en bodems.
Walmart
Geduld nodig bij Walmart (17 mei)
Walmart staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen uit een pauzepatroon, in de vorm van een vlag, waarna het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. De MACD stond al wat langer boven de nullijn. Deze trendvolgende indicator kondigde de nieuwe opwaartse trend dus al aan.
Walt Disney
Walt Disney op ‘kopen’ ondanks tegenvaller (29 maart)
Met de recente neerwaartse correctie lijkt het er op dat Walt Disney geen hogere top gaat neerzetten dan de vorige uit oktober vorig jaar. Daarmee is de symmetrie uit de stijgende trend weggeslagen. Niettemin laat ik het aandeel op ‘kopen’ staan, ook al bedraagt het verlies nu ruim 5%.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!