Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Lezersvragen Jeroen Boogaard, 30 apr 16:00

Lezersvraag: vindt u het Project Private Equity I investeringswaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen

Beleggers kunnen met minimaal €15.000 deelnemen in obligaties van het Project Private Equity I. Initiatiefnemer is Susan van Koeveringe van BB Capital. Vader Van Koeveringe van ZIB begeleidt de emissie.

De beleggers krijgen een vordering op een stichting die preferente aandelen zal verwerven in een investeringsfonds van BB Capital. Dit paraplufonds belegt in private-equityfondsen. Zo krijgen de deelnemers – weliswaar op een heel omslachtige wijze – toegang tot private-equityhuizen die normaliter alleen toegankelijk zijn voor institutionele beleggers.

Vaste rente van 5%

De voorwaarden zijn helaas slecht. Participanten lopen alle risico’s van een private-equitybelegging, maar delen niet mee in het hoge verwachte rendement van 14% per jaar. Ze moeten het doen met een vaste rente van 5% per jaar, bij een looptijd van 5-8 jaar. Wel hebben ze voorrang op de normale aandeelhouders bij terugbetaling. Er is geen toezicht van de AFM en een onafhankelijke bewaarder ontbreekt. Door het illiquide karakter van de onderliggende private-equityfondsen (doorgaans looptijd van tien jaar) zijn sowieso in de eerste jaren nieuwe beleggers nodig om de rente te betalen. Dat geeft deze ‘obligaties’ een erg speculatief karakter. We raden deze belegging daarom niet aan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!