Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Lezersvragen Jeroen Boogaard, 30 apr 16:00

Lezersvraag: vindt u het Project Private Equity I investeringswaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Beleggers kunnen met minimaal €15.000 deelnemen in obligaties van het Project Private Equity I. Initiatiefnemer is Susan van Koeveringe van BB Capital. Vader Van Koeveringe van ZIB begeleidt de emissie.

De beleggers krijgen een vordering op een stichting die preferente aandelen zal verwerven in een investeringsfonds van BB Capital. Dit paraplufonds belegt in private-equityfondsen. Zo krijgen de deelnemers – weliswaar op een heel omslachtige wijze – toegang tot private-equityhuizen die normaliter alleen toegankelijk zijn voor institutionele beleggers.

Vaste rente van 5%

De voorwaarden zijn helaas slecht. Participanten lopen alle risico’s van een private-equitybelegging, maar delen niet mee in het hoge verwachte rendement van 14% per jaar. Ze moeten het doen met een vaste rente van 5% per jaar, bij een looptijd van 5-8 jaar. Wel hebben ze voorrang op de normale aandeelhouders bij terugbetaling. Er is geen toezicht van de AFM en een onafhankelijke bewaarder ontbreekt. Door het illiquide karakter van de onderliggende private-equityfondsen (doorgaans looptijd van tien jaar) zijn sowieso in de eerste jaren nieuwe beleggers nodig om de rente te betalen. Dat geeft deze ‘obligaties’ een erg speculatief karakter. We raden deze belegging daarom niet aan.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!