Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 21 apr 2019 10:00

Takeaway.com komt net tekort voor koopadvies Credit Suisse

0 0 Leestijd ongeveer

Credit Suisse verhoogt wel het koersdoel maar niet het advies voor maaltijdbezorger Takeaway.com.

De eerstekwartaalupdate van Takeaway.com was ‘solide’, meent Credit Suisse. Wel had de bank graag wat concretere verwachtingen voor het lopende jaar gehoord van de maaltijdbezorger. Niettemin zijn er voldoende redenen om enthousiast te worden over Takeaway.com. Credit Suisse ziet na een uitgebreide doorrekening de voordelen van de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

Die zitten niet alleen in de extra omzet voor Takeaway.com, maar zeker ook in kostenbesparingen. Zo kan het bedrijf het aantal merknamen in Duitsland van vier naar één terug brengen. Dat scheelt marketinguitgaven. Ook online, waar Takeaway.com nu met minder concurrenten strijdt om het gebruik van de beste zoektermen in zoekmachines. Verder ziet Credit Suisse mogelijkheden voor kostenbesparingen op het Duitse hoofdkantoor. Ook zou er weinig aanleiding zijn tot extra investeringen in logistiek. De bank heeft zijn verwachting voor de operationele winstmarge van de Duitse activiteiten van Takeaway.com voor 2021 dan ook verhoogd van 8 naar 14%.

Hoge waardering

De afronding van de overname van de Duitse Delivery Hero-activiteiten maakt het aandeel Takeaway.com minder risicovol. Dat is een belangrijke reden voor het verhoging van het koersdoel van €59 tot €77. Toch gaat een koopadvies Credit Suisse te ver. De bank houdt vast aan het houdadvies voor het aandeel, ondanks het respect voor het management van het bedrijf. Dat heeft alles te maken met de waardering. Zowel de koers-winstverhouding als de verhouding tussen ondernemingswaarde – een optelsom van de beurswaarde en de schuldpositie – en operationele winst voor 2025(!) liggen bij Takeaway.com aanmerkelijk hoger dan bij concurrenten Just Eat en Delivery Hero.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!