Updates

Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
image description
Lezersvragen Michiel Pekelharing, 12 apr 16:00

Waarom is de koers van Criteo plotseling gedaald?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden

Het in 2017 getipte Franse Criteo heeft technologie om met advertenties heel specifiek bepaalde doelgroepen te bereiken via (mobiel) internet. Bovendien probeert het concern via allerlei volgprogramma’s in kaart te brengen hoe effectief die campagnes zijn.

Dat laatste wordt echter steeds lastiger. Door strengere privacyregels wordt het lastiger om het surfgedrag van consumenten te volgen. Bovendien stellen makers van webbrowers hun software minder ver open voor derde partijen, zoals Criteo. Dat verklaart de koersdaling van ruim 30% nadat AdWeek had bericht dat Google webbrowser Chrome mogelijk minder toegankelijk maakt voor reclamebedrijven.

Overdreven koersdaling

De felle koersdaling van het aandeel is echter overdreven. In de eerste plaats is het bericht geen verrassing. Criteo heeft zelfs bij de publicatie van de jaarcijfers al vooruit geblikt op een dergelijke zet. Ten tweede is het maar de vraag hoe ver Google kan gaan. Het bedrijf ligt immers onder een vergrootglas bij toezichthouders door de dominante positie op de markt voor internetreclame. De recente correctie is dan ook eerder een moment om stevig vast te houden of bij te kopen, dan om op de bodem afscheid te nemen van het aandeel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!