Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Longread Johan Brinkman, 11 apr 2019 10:45

Videogames, hoe kun je erin beleggen?

0 0 Leestijd ongeveer

Een derde van de wereldpopulatie speelt videogames. Maar hoe kun je erin beleggen? Die vraag staat  centraal in het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen.

De geschiedenis van de games-industrie gaat terug tot 1950. Toen ontwikkelden computerwetenschappers simpele spelletjes en simulaties ten behoeve van hun onderzoeken. Pas in de jaren ’70 en ’80 kwam het grote publiek in aanraking met videogames. Dit door de pc en gamingconsoles (spelcomputers) als de Atari.

Sinds die tijd heeft de game-industrie een grote vlucht genomen. Wereldwijd speelt ongeveer een derde van de populatie videogames. En dit percentage stijgt nog iedere dag. Uit het jaarrapport van SuperData Research blijkt dat de game-industrie en gerelateerde bedrijfstakken in 2018 een omzetgroei realiseerden van 13%, tot $119,6 mrd. Onderzoeksbureau Newzoo verwacht dat de omzet van de sector in 2020 zal zijn gestegen tot $128,5 mrd.

Videogames: EFT’s niet voor Nederlandse particulieren

Helaas, beleggen in de game-industrie is nog niet zo wijdverspreid als het gamen zelf. Voor wie wil beleggen in de gamesmarkt, lijken ETF’s een logische keuze. De twee sector-ETF’s die er op dit moment zijn, zijn echter geen van beide verkrijgbaar voor Nederlandse particulieren.

En door de hoge waarderingen die nu eenmaal gebruikelijk zijn in een groeimarkt, liggen de individuele aandelen die wij koopwaardig vinden ook niet voor het oprapen. Klik hier voor de twee aandelen die u desalniettemin wat ons betreft meteen zou kunnen aanschaffen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!