Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Portefeuilles Menno van Hoven, 9 apr 2019 13:00

Dividendportefeuille: Henkel trapt af met dividend

0 0 Leestijd ongeveer

De Dividendportefeuille blijft het uitstekend doen met deze week opnieuw een nieuwe hoogste stand ooit. Achterblijver Henkel herhaalde zijn outlook en ging als eerste Europese aandeel ex-dividend.

De Dividendportefeuille, die na de verkoop van Novartis en het gedwongen afscheid van Amer Sports nog uit 34 aandelen bestaat, bereikte een nieuwe recordstand op €316.190. Het rendement in 2019 loopt steeds verder op een bedraagt nu 16,9%. De grootste stijgers op weekbasis waren Texas Instruments (+6,1%), Marriot International (+5,9%), Bayer (+5,2%) en SEB (+5,0%). Tegenover deze stijgers stonden nauwelijks dalers. Deze bevonden zich vooral binnen de sector Health Care, waar sprake was van winstnemingen na koersrecords voor veel aandelen.

Henkel wil uitkering verhogen

Qua dividend is de belangrijkste periode van het jaar inmiddels aanbroken met Henkel dat op 9 april ex-dividend noteerde. De Duitse producent van lijmen, persoonlijke verzorgingsproducten en wasmiddelen herhaalde begin deze week zijn outlook voor 2019, die uitgaat van een organische omzetgroei van 2 tot 4% en een ebitmarge van 16 tot 17%.

Eerder gaf Henkel al aan de payout ratio de komende jaren te willen opkrikken naar een bandbreedte van 30-40%, tegen 25-35% nu. De nu nog relatief lage uitkering verklaart het dividendrendement van 2%. Met een ijzersterke cashflow en een nagenoeg schuldvrije balans kan Henkel ook makkelijk meer gaan uitkeren. Vooralsnog blijven beleggers echter voorzichtig met Henkel, dat met een verlies van 5,6% in 2019 het slechts presterende aandeel is. Grote uitblinker is nu SEB, dat dit jaar 43% stijgt en de hoogste koers weer nadert.

Aanstaande dividenduitkeringen
Henkel noteerde op 9 april ex-dividend voor €1,85 en is daarmee een van de eerste Europese aandelen in de dividendportefeuille. De komende weken volgen nog LVMH (25 april), Assa Abloy (26 april), Bayer (29 april), Münchener Rück (2 mei), Danone (7 mei), Sanofi (9 mei), SEB (27 mei) en Arkema (ook 27 mei). Het overgenomen Amer Sports keerde in 2019 geen dividend uit. Vooralsnog is er geen vervanger gekocht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!