Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 5 apr 2019 10:11

Hoe het herstel van Apple pijn doet, en meer verkoopadviezen

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben drie verkoopadviezen geselecteerd die gratis toegankelijk zijn voor niet-abonnees. Ter kennismaking. Deze verkoopadviezen staan op een lijst van 26 internationale aandelen die we liever kwijt dan rijk zijn. De tips zijn tot stand gekomen via technische analyse.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Van deze 26 aandelen moet u het níet hebben’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: HOE HET HERSTEL VAN APPLE PIJN DOET, EN MEER GRATIS VERKOOPADVIEZEN

Herstel Apple doet pijn (29 maart)

Het recente herstel van Apple doet pijn omdat we in een shortpositie zitten, die we zijn aangegaan toen de koers eerst uit het opwaarts trendkanaal zakte en de indicatoren aangaven dat de langetermijntrend dalend zou worden. Het leek aanvankelijk de goede kant uit te gaan, want niet veel later werd de steunlijn op $150, waar in het verleden een drietal bodems lag, neerwaarts doorbroken. Maar de verkoopdruk verdween dit jaar als sneeuw voor de zon. Het grote probleem is dat er nog geen duidelijke indicaties zijn dat de trend weer neutraal of opwaarts is. Vooralsnog kan het recente herstel worden gezien als een ‘bear market rally’ die mogelijk reikt tot de onderkant van het oude stijgend trendkanaal. Er moet eerst een hogere top of bodem komen of er moeten belangrijke weerstanden worden uitgenomen voordat er een positiever advies kan komen.

Goldman Sachs lijkt op Dow Jones (15 maart)

De koersontwikkeling van Goldman Sachs vertoont gelijkenissen met die van de Dow Jones. Ook hier is een V-spike-bodem te zien, een snelle daling gevolgd door een even snelle stijging. Vlak voor de voltooiing van de V-spike gaat de koers vaak even zijwaarts, in de vorm van een vlagpatroon. In tegenstelling tot de Dow Jones is deze al goed te zien in de koers van Goldman Sachs. Pas bij de uitbraak uit de vlag wordt de V-spike voltooid en kunnen we het vizier weer naar boven richten. Er is hier overigens nog de complicatie dat na zo’n eventuele uitbraak er een nieuwe belangrijke weerstand opdoemt, namelijk die van de horizontale trendlijn op $210. Eigenlijk ligt hierboven pas weer een significante stijging voor de hand. De indicatoren staan nog negatief. We handhaven derhalve de shortpositie die we zijn aangegaan in november vorig jaar.

Verkoopadvies HSBC bevestigd (15 maart)

HSBC staat sinds oktober vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn net iets onder de 650p. Begin 2018 waren de indicatoren al negatief geworden, maar we hebben toen gewacht op een doorbraak door een belangrijke steun. Het is immers beter als de subjectieve visuele analyse overeenkomt met de objectieve indicatoranalyse. Na de doorbraak is de koers in een dalend trendkanaal terechtgekomen. Het aandeel herstelde recent maar ketste – keurig conform de theorie – af op de bovenkant van het trendkanaal. Ook het nog altijd dalende 40-weeks voortschrijdend gemiddelde bood (zelfs tot tweemaal toe) weerstand. We zien dat bij een herstel in een dalende trend deze gemiddeldelijn vaak weerstand biedt. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat HSBC weer naar de onderkant van het dalend trendkanaal zakt.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.