Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Longread Johan Brinkman, 31 jan 10:45

Hoe biotech zijn glans verloor (maar toch weer nieuwe kansen biedt)

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen

Hoe biotech zijn glans verloor, maar toch weer nieuwe kansen biedt. Dat is de boodschap van de longread die Beleggers Belangen deze week publiceert over de beleggingskansen in de (Amerikaanse) biotechnologie. Met een kwartet nieuwe koopkansen.

De biotechsector is de afgelopen jaren minder interessant geworden, stelt expert Michiel Pekelharing in zijn Verhaal van de Week. Dat is voor een deel de keerzijde van het enorme succes van de periode tot en met 2015.

Sommige nieuwe middelen waren zo succesvol, dat chronische ziektes ermee genezen konden worden. Een van de beste voorbeelden is het in 2014 geïntroduceerde Solvaldi, waarmee hepatitis C de wereld uit geholpen kan worden. Dat was fantastisch nieuws voor de medische wetenschap en patiënten. En aanvankelijk ook voor fabrikant Gilead Sciences (GILD).

In het eerste jaar kwamen de inkomsten van Solvaldi op meer dan $10 mrd: een debuutrecord. Vorig jaar waren de hepatitic C-inkomsten van het concern echter teruggelopen tot circa $4 mrd. Behalve van een daling van het aantal patiënten, heeft de onderneming ook last van prijsdruk door de opkomst van concurrerende middelen.

Hoe biotech zijn glans verloor

Gilead kan model staan voor hoe biotech zijn glans verloor, stelt Pekelharing. ‘De biotechsector heeft het afgelopen decennium voor een groot deel zijn medische belofte ingelost. Tussen begin 2009 en de zomer van 2015 is de Nasdaq Biotech Index met meer dan 400% gestegen. Maar in de jaren daarop is de index met een zeer grillig koersverloop per saldo met circa 15% gedaald.’

Klik hier voor het kwartet nieuwe koopkansen dat wij zien.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.