Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter-Koster, 24 nov 2018 15:15

Blijven groeiaandelen domineren of is de tijd voor waardeaandelen aangebroken?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het afgelopen decennium hebben groeiaandelen aanzienlijk beter gepresteerd dan waardeaandelen.

In de ontwikkelde markten is dit volgens T.RowePrice vooral te danken geweest aan de groei van technologieaandelen. Doordat de huidige marktcyclus zijn tiende jaar in gaat, komt een uiteindelijke vertraging in zicht. De vraag rijst dan ook of de balans meer zal verschuiven richting waardeaandelen.

Risico’s

T.RowePrice stelt dat groeiaandelen de afgelopen jaren hebben geprofiteerd van de lage rentes en de  stabiele, lage inflatie. Op korte termijn wordt verwacht dat dit beleggingsklimaat aanhoudt. De Federal Reserve staat echter voor het dilemma de rentes te verhogen met de daarmee gepaard gaande risico’s. T.RowePrice verwacht dat de rente inderdaad wordt verhoogd, maar verwacht dat de Fed heel behoedzaam te werk zal gaan. Mocht de Amerikaanse rentecurve toch plots stijgen, dan kunnen waardeaandelen zoals financiële instellingen daarvan profiteren, denken de analisten.

Conjunctuur

Verder wijst T.RowePrice op de conjunctuur. Waardeaandelen presteren veelal goed bij een economische vertraging en een recessie. De analisten denken dat deze vertraging er op enig moment moet komen en zij letten daarom goed op vroegtijdige tekenen van een recessie. Een voor de hand liggend signalen is een verkeerde allocatie van kapitaal, bijvoorbeeld bij een bubbel. Tot op heden heeft T.RowePrice nog geen duidelijke vorming van bubbels gezien.

Struikelblok

Tot slot denken de analisten dat bij een voortzetting van de wereldwijde handelsoorlog de technologiesector een van de voornaamste slachtoffers zal worden. Ook omdat de hoge waarderingen van deze sector een struikelblok kunnen vormen voor beleggers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!