Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Opinie Christian Slagter-Koster, 13 sep 2018 15:15

Column: allemaal op de leasefiets!

0 0 Leestijd ongeveer

Deze week meldde het CBS dat 49% van de volwassenen in Nederland kampt met overgewicht. Ter vergelijking: in 1981 was dat nog 32%. In dezelfde periode is het percentage mensen met ernstig overgewicht (obesitas) toegenomen van 5 naar 14%. 

Twee op de vijf mensen met obesitas geeft daarbij aan ontevreden te zijn over hun gewicht. Een mogelijke oplossing om deze ontevredenheid weg te nemen zou een abonnement bij de sportschool kunnen zijn, bijvoorbeeld bij Basic-Fit. Het aandeel was vorige week nog het enige lichtpuntje in onze portefeuille NL. Het vergt echter wel het nodige doorzettingsvermogen om regelmatig naar de sportschool te gaan.

Je kan ook meer bewegen door bijvoorbeeld vaker de fiets te pakken, zeker door de opkomst van e-bikes. Wel is de hoge aanschafprijs van een elektrische fiets voor veel mensen een drempel. Volgens belangenorganisatie RAI Vereniging blijkt uit onderzoek dat een grote groep bereid is om de fiets te kiezen als dat fiscaal aantrekkelijker en eenvoudiger wordt gemaakt.

Rompslomp

Samen met belangenorganisaties juich ik dan ook van harte de kabinetsplannen toe om de regels voor een fiets van de zaak eenvoudiger te maken. Nu is het nog zo dat je voor een fiets van de zaak precies moet bijhouden hoeveel kilometers je aflegt voor je werk en in je vrije tijd. Uiteraard zijn hier handige apps voor, en kun je met een smartwatch van Garmin, Apple of Fitbit eenvoudig je rittenregistratie bijhouden. Maar het levert veel administratieve rompslomp op, zeker omdat van de hoeveelheid afgelegde kilometers kosten voor onderhoud en verzekeringen moeten worden afgetrokken.

Daarom wil het kabinet net als voor de leaseauto voor het privégebruik van de leasefiets een vaste bijtelling. Voor de leasefiets zou een bijtelling gaan gelden van 7% van de waarde van de fiets. Afhankelijk van de aanschafprijs en je inkomen kost het leasen van een e-bike €4,50-10 per maand.

Analisten van NIBC denken dat vooral Accell zal profiteren van een aantrekkende vraag naar leasefietsen. Zij hanteren voor Accell een koopadvies met een koersdoel van €26. Afgewacht moet worden hoe de regeling er op Prinsjesdag precies komt uit te zien. Maar mocht deze ook voor ondernemers gunstig uitpakken, dan ga ik hier zeker eens induiken. Ik wil natuurlijk zelf ook graag fit blijven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!