Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Opinie Menno van Hoven, 4 sep 13:14

Dividendportefeuille: winst Microsoft loopt op tot 433%

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Met een plus van 9,6% in 2018 blijft de dividendportefeuille uitstekend liggen. Zwaargewicht Microsoft blijft records breken en is na Assa Abloy de grootste stijger ten opzichte van een week geleden.

ASSA ABLOY

Op weekbasis was het Zweedse Assa Abloy de grootste uitschieter, met een koerswinst van 4,8% tot SEK186,80 dankzij een adviesverhoging door UBS, dat van ‘houden’ naar ‘kopen’ ging met een koersdoel van SEK200. Op 10 augustus werd de positie in Assa na een koersdaling nog vergroot voor de dividendportefeuille tegen een koers van SEK178. Momenteel heeft de Zweedse slotenmaker een weging van 2,2% en is het aandeel goed voor een totaalrendement van 14,9%.

MICROSOFT

Toch was het opnieuw zwaargewicht Microsoft dat de belangrijkste bijdrage leverde aan het rendement. De techreus (+31,3% in 2018) blijft records breken en sloot vrijdag op $112,33, een nieuwe all time high. Microsoft werd in 2011 gekocht op $25,17 en is de absolute uitblinker met een rendement van 433%. Grootste daler blijft Bayer, met een totaalrendement van -10,9% sinds de aankoop voor de dividendportefeuille.

STIJGER EN DALERS 2018

Bayer is niet alleen de grootste daler qua totaalrendement; ook in 2018 voert het Duitse bedrijf de grootste verliezers aan met -22,2%. Ook Parker Hannifin (-12,0%) en 3M (-10,4%) zijn ondanks het recente koersherstel nog steeds goed voor een dubbelcijferig verlies.

TOP-5 DIVIDENDPORTEFEUILLE YTD
Grootste stijgers 2018
1Coloplast38,6%
2CSX34,8%
3Microsoft31,3%
4Amer Sports28,4%
5VF Corp24,5%
Grootste dalers 2018
1Bayer-22,2%
2Parker Hannifin-12,0%
33M-10,4%
4Marriott International-6,8%
5PepsiCo-6,6%

Daar staat gelukkig een veelvoud aan aandelen met een dubbelcijferige winst tegenover, aangevoerd door het Deense Coloplast, dat in 2018 bijna 39% plust, gevolgd door CSX (+34,8%) en Microsoft (31,3%). Ook Amer Sports, VF Corp, Becton Dickinson, LVMH, Medtronic, Abbott Laboratories en Ecolab boeken dit jaar een koerswinst van ten minste 10% en zijn daarbij erg belangrijk voor de goede performance van de dividendportefeuille in 2018.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!