Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Opinie Peter Schutte, 22 aug 2018 13:20

Lezersvraag: ziet u nog meer potentieel in Ulta Beauty?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen

Wij tipten Ulta Beauty, de grootste beautyretailer van de Verenigde Staten, eind maart van dit jaar op een koers van $204,27. Ondanks goede resultaten was de koers daarvoor met een derde teruggevallen.

Een goed instapmoment, want op moment van schrijven noteren we $241,70; een logische stijging van de koers. De cijfers die het concern publiceert en de geschetste vooruitzichten zijn ronduit indrukwekkend. Na een succesvol vierde kwartaal 2017 waarin de winst per aandeel met 23% steeg, wist het de wpa over het eerste kwartaal van dit jaar met maar liefst 31,7% op te voeren.

Potentieel in Ulta Beauty

Over het eerste kwartaal werd een zeer sterke autonome omzetgroei van 8,1% gerealiseerd. Het concern verwacht voor geheel dit jaar een groei van de wpa van 20-25%. Bij de jaarcijfers ging het nog uit van een groei van 20%. Op 30 augustus verschijnen de halfjaarcijfers. Goede kans dat de wpa dit jaar boven de $10 uitkomt. Daarmee komt de koers-winstverhouding uit op 24. Wij gaven bij een soortgelijke waardering een koopadvies, maar willen na het realiseren van de laatste groeispurt nu toch een stapje terug doen naar ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!