Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Opinie Christian Slagter-Koster, 30 jun 2018 15:45

M&G tipt obligaties uit opkomende landen

0 0 Leestijd ongeveer

Met een stijgende Amerikaanse rente en inflatie in het vooruitzicht liggen de rendementen in veel delen van de wereldwijde obligatiemarkten lager. M&G stelt echter dat de yields van staatspapier van de belangrijke obligatiemarkten stijgen en dan met name de Amerikaanse Treasuries. De aandacht van de markt blijft daarbij gericht op de monetaire verkrapping in de VS.

Maar in plaats daarvan zouden beleggers volgens M&G meer moeten focussen op obligaties uit opkomende landen. Het Amerikaanse renteklimaat veroorzaakt bijvoorbeeld minder problemen voor opkomende landen dan in voorgaande cycli. Dit komt grotendeels door een verbetering van hun lopende rekening en doordat hun schulden in dollars minder groot zijn. Wel waarschuwt M&G dat de beweging naar een hogere Amerikaanse rente kan omslaan in tegenwind voor opkomende economieën die grotendeels afhankelijk zijn van hun financiering in Amerikaanse dollars. Daarnaast kan een agressievere houding van de Fed ten opzichte van de inflatie, met grotere renteverhogingen dan verwacht, een negatief effect hebben.

Positieve vooruitzichten

Desondanks zijn de vooruitzichten voor obligaties uit opkomende landen volgens M&G positief. De analisten wijzen onder meer op de voortdurende en synchrone groei van de wereldeconomie en hogere grondstoffenprijzen, met name voor olie. M&G stelt daarnaast dat obligaties uit opkomende landen een aantrekkelijker rendement opleveren in vergelijking met die uit de ontwikkelde landen, waar de rentetarieven vooral in Europa en het Verenigd Koninkrijk laag zijn. Wel heeft ieder land zijn eigen specifieke risico’s waar beleggers zich bewust van moeten zijn. M&G concludeert dat de onderliggende fundamentals van de opkomende landen stabiliseren en de risico’s op wanbetaling zijn afgenomen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!