Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Opinie Menno van Hoven, 9 mei 2018 13:30

Lezersvraag: Wat is uw mening nu over het aandeel 3M?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen

Het aandeel van de Amerikaanse industrial 3M Company leverde 6,8% in na de jongste kwartaalcijfers en tikte op 1 mei zelfs een laagste koers van $191,44 aan, bijna $70 onder de hoogste koers ooit van januari.

Net als veel industrials heeft ook 3M te kampen met hogere grondstofprijzen en een vertragende omzetgroei. In het eerste kwartaal was de organische groei 2,8%, tegen een verwachte 3%. Voor heel 2018 rekent het bedrijf nu op een groei van 3-4% tegen de eerdere prognose van 3-5%. Ook de voorziene wpa voor dit jaar werd licht neerwaarts bijgesteld.

Bittere pil

Belangrijk bij 3M, één van de grootste uitblinkers in de dividendportefeuille, is dat de koersval komt na een enorme stijging in de voorliggende jaren. De waardering was pittig en nadat 3M het de laatste twee kwartalen beter had gedaan dan verwacht, was de outlookverlaging een bittere pil voor beleggers. Bij een koers van minder dan $200 is de waardering van 3M met een geschatte k/w van 19 (2018) weer een stukje realistischer. Voor de lange termijn blijft het aandeel van deze Dividend Aristocrat, die het dividend al ruim 50 jaar op rij verhoogt, absoluut koopwaardig, met een dividendrendement van nu 2,7%. Wie al positie heeft, kan door te herbeleggen profiteren van de lagere beurskoers.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!