Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Stephen Hendriks, 2 mei 2018 15:30

Wat is uw oordeel over de cijfers van Sanofi?

0 0 Leestijd ongeveer

De winst per aandeel van Sanofi van €1,28 over het eerste kwartaal lag boven de gemiddelde analistenverwachting. Toch werden de cijfers van Sanofi afgelopen vrijdag niet positief ontvangen. Ze waren dan ook niet indrukwekkend.De omzet daalde tegen constante wisselkoersen met 0,4%. De operationele winst liep zelfs met 6,5% terug. Dat de winst per aandeel toch op €1,28 uitkwam (1,4% hoger, tegen constante wisselkoersen, dan in het eerste kwartaal van 2017) was aan niet-operationele factoren te danken. Door inkoop van eigen aandelen daalde het aantal uitstaande aandelen met ruim 1,1%. Daarnaast daalde de belastingvoet van 24,5 naar 22%. Ook boekte Sanofi een buitengewone meevaller van €76 mln door de verkoop van een belang in een Amerikaans biotechbedrijf.

De onverwacht hoge winst per aandeel over het eerste kwartaal was dan ook geen aanleiding voor Sanofi om de winstverwachting voor 2018 op te schroeven – zelfs niet nadat de farmaceut afgelopen vrijdag een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van €1,5 mrd had aangekondigd.

Lage waardering

Sanofi gaat nog steeds uit van een stijging van de – voor buitengewone posten aangepaste – winst per aandeel van 2-5% voor heel 2018. Dat is exclusief negatieve valuta-effecten van mogelijk 7%. Wij verlagen onze winsttaxatie voor 2018 van €5,55 naar €5,40. Daarmee komt de koers-winstverhouding voor 2018 op 12,2. Dat is een lage waardering, maar de groeikansen van Sanofi zijn dan ook beperkt. De tweede jaarhelft wordt naar verwachting wel wat beter dan de eerste, door de omzetbijdrage van het eerder dit jaar voor $11,6 mrd aangekochte biotechbedrijf Bioverativ. Bij de lage k/w, een dividendrendement van 4,7% maar een mager groeiperspectief volstaat een houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!