Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Opinie Jeroen Boogaard, 20 mrt 2018 15:17

Handelsoorlog in de maak

0 0 Leestijd ongeveer

Zorgen over een wereldwijde handelsoorlog laaiden weer op nadat president Trump zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson de laan uit had gestuurd. Kort daarvoor was zijn economisch adviseur Gary Cohn opgestapt. Daarmee verliest het Witte Huis twee belangrijke voorstanders van vrije handel. De machtswisselingen maken de weg vrij voor een protectionistisch handelsbeleid en een agressievere houding tegenover China. Trump komt naar verluidt met $60 mrd aan jaarlijkse importheffingen op Chinese producten. Dat zou weer tot tegenmaatregelen van China kunnen leiden.

Overnamenieuws vastgoedsector

Vooral Wall Street stond afgelopen week onder druk. Over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag dook technologiebeurs Nasdaq 3,2% in de min, de breed samengestelde S&P500 verloor 2,5% en de Dow Jones eindigde 2,3% lager. In Europa wist de Stoxx600 de schade beperkt te houden tot een verlies van 1,3%. Meevallende inflatiecijfers duwden de Duitse lange rente lager en dat gaf enige steun aan de koersen. Een van de uitblinkers was het Britse vastgoedfonds Hammerson. De koers vloog met 19% omhoog op het nieuws dat Klépierre een bod van 615 pence heeft uitgebracht, een premie van 40%. Hoewel het bod door de Britten direct is afgewezen, is een deal zeker niet uit te sluiten.

Hekkensluiter in de Stoxx600 was Bpost. Teleurstellende winstvooruitzichten en problemen bij het Amerikaanse e-commercebedrijf Radial zetten de koers maar liefst 29% lager. In New York moest Facebook 7,5% inleveren door berichten dat gegevens van 50 miljoen gebruikers zonder toestemming zijn gebruikt bij een campagne voor Trump. Discount-supermarktketen Dollar General (+6,4%) voerde op Wall Street de lijst van stijgers aan dankzij een sterk kwartaalrapport.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.