Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 19 mrt 10:21

Lufthansa verhoogt dividend

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa realiseert een recordwinst en toont vertrouwen in de toekomst met een verhoging van het dividend.

De Lufthansa Group heeft over 2017 de omzet met 12,4% zien stijgen tot €35,6 mrd. De onderliggende ebit steeg met maar liefst 69,7% tot €2,97 mrd, een nieuw record. De nettowinst klom met een derde tot €2,4 mrd, gelijk aan €5,03 per aandeel.

De winstgroei is afkomstig van alle bedrijfsonderdelen, inclusief de vrachtdivisie. Positief is ook de verbetering van de solvabiliteitsratio, van 20,6 naar 26,5%. Dit ondanks €3 mrd aan investeringen, een derde meer dan het jaar ervoor.

Dividend Lufthansa omhoog

Als teken van vertrouwen verhoogt Lufthansa het dividend van €0,50 naar €0,80 per aandeel. Voor dit jaar verwacht het concern een vlakke omzet per eenheid en een verdere reductie van de kosten per eenheid met 1-2%. Dit laatste doel geldt voor meerdere jaren. Wel zal de kerosinerekening dit jaar met €700 mln stijgen.

Per saldo zal het onderliggende ebit naar verwachting iets lager uitkomen dan de recordwinst uit 2017. Wij denken dat het concern goed bezig is en verhogen ons advies bij een k/w van slechts 4,5 naar ‘kopen’.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!