Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 13 feb 14:12

Nieuwe tik voor Teva

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De koers van Teva viel met 10% terug door zwakke vooruitzichten en vertraging bij de introductie van een nieuw middel.

De omzet van Teva (TEVA) is in het vierde kwartaal met 16% gedaald naar $5,5 mrd. Het concern moest $11 mrd afschrijven op de Amerikaanse activiteiten. Dat kwam door verscherpte concurrentie op de markt voor generieke medicijnen. Het verlies schoot omhoog naar $11,5 mrd. Zonder incidentele posten zou Teva een winst hebben geboekt van €1,0 mrd (-31%).

Teva zoekt ademruimte

De Amerikaanse omzet van het merkmiddel Copaxone, tegen MS, daalde met 25% naar $622 mln als gevolg van de komst van generieke concurrentie. Door die omzetdruk is het een flinke tegenvaller dat de introductie van migrainebestrijder fremanezumab vertraging oploopt. De toeleverancier van een belangrijk bestanddeel moet van toezichthouder FDA het productieproces op orde krijgen.

De prognoses voor omzet ($18,3 à $18,8 mrd) en vrije kasstroom ($2,6 à $2,8 mrd) zijn aan de lage kant. Hierdoor wordt het heel lastig om de aflossingsverplichtingen ($3,1 mrd in 2018 en $4,0 mrd in 2019) na te komen. Er is een grote kans dat Teva zichzelf via nieuwe afspraken met geldschieters of een aandelenplaatsing ademruimte gaat geven. In afwachting daarvan blijft het houdadvies van kracht.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!