Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Jeroen Boogaard, 30 jan 2018 16:00

Zwakkere dollar helpt Wall Street

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Beleggers zijn in de ban van de oplopende rente en valutaontwikkelingen. De opmars van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar begint een serieuze bedreiging te vormen voor exporterende bedrijven in de eurozone en weegt bovendien op de inflatie. Als gevolg daarvan deden de Europese beurzen afgelopen week een stapje terug: over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag verloor de Stoxx600 een half procent. Voor de grote Amerikaanse exporteurs is de lagere dollar juist een steun in de rug. Op Wall Street eindigde de S&P500 0,7% hoger. De Dow Jones en Nasdaq wonnen beide circa 0,8%.

Netflix verrast

Ook de opkomende aandelenmarkten zijn gebaat bij een zwakkere Amerikaanse munt. Die verlaagt de veelal in dollars luidende schulden en wakkert de risicobereidheid aan. Met een winst van ruim 2% zette de MSCI Emerging Markets Index zijn indrukwekkende opmars voort. Goede bedrijfscijfers ondersteunen ook het sentiment op de beurzen. 80% van de Amerikaanse bedrijven weet tot dusver positief te verrassen. Netflix was met een koerswinst van 25% de grote winnaar in New York, nadat de online videodienst uitpakte met sterke kwartaalcijfers. In het vierde kwartaal kwamen er 8,3 miljoen klanten bij, veel meer dan de marktschatting van 6,4 miljoen.

Koersdreun voor Newell Brands

Een winstwaarschuwing bezorgde producent van vershoudbakjes Newell Brands een flinke koersdreun. Met een daling van bijna 20% eindigde het aandeel onderaan in de S&P500. In Europa was Aryzta (-30%) de gebeten hond. De Zwitserse leverancier van bakkerijproducten slaagt er maar niet in om het tij te keren en verwacht dit jaar een 15% lagere winst. Grootste stijgers onder de Europese hoofdfondsen waren onder meer LVMH (+4,5%), Carrefour (+5,7%) en Novartis (+5,2%), dankzij sterke jaarresultaten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.