Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 30 jan 2018 17:52

Spinraza motor achter groei Biogen

0 0 Leestijd ongeveer

Dankzij succesmiddel Spinraza kan de omzet van biotechbedrijf Biogen verder oplopen.

Biogen (BIIB) heeft 2017 goed afgesloten, met een omzetgroei van 7% in het vierde kwartaal naar $1,1 mrd. De toename was grotendeels te danken aan de razendsnelle groei van het middel Spinraza, tegen de zeldzame spierziekte SMA. De omzet van Spinraza, dat in Nederland onder vuur ligt voor het hoge prijskaartje, steeg van $5 mln naar $363 mln. De voor eenmalige posten aangepaste winst per aandeel klom met 4% naar $5,26.

Prognose 2018

Het biotechbedrijf voorspelt dat de omzet in 2018 groeit van $12,3 mrd naar $12,7 mrd à $13,0 mrd. Met een geschatte winst per aandeel van circa $25 is de waardering alleszins redelijk (k/w 14).

Biogen kenmerkt zich door de combinatie van een hoog risico met een hoog verwacht rendement. De afzet van Spinraza groeit razendsnel. Maar die groei kan afvlakken aangezien patiënten het middel na verloop van tijd minder vaak hoeven te nemen. Veel hangt af van het Alzheimermiddel Adacanumab, waarvan pas in 2019 belangrijke nieuwe testresultaten naar buiten komen. Voorlopig blijft het houdadvies voor Biogen van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!