Updates

Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 jan 2018 16:41

Winstval bij Bank of America

0 0 Leestijd ongeveer

De resultaten van Bank of America (BAC) stonden net als die van JPMorgan in het teken van een eenmalige last. De bank zet $2,9 mrd opzij als gevolg van de nieuwe Amerikaanse belastingwetgeving. Hierdoor daalde de winst met 48% naar $2,4 mrd. Zonder deze post zou de winst juist met 17% zijn gestegen naar $5,3 mrd.

In lijn met verwachtingen

De opbrengsten stegen met 2% naar $20,4 mrd. Dat was voornamelijk te danken aan een stijging van de netto rente-inkomsten met 11% naar $11,5 mrd. Afschrijvingen op oninbare leningen van $1,2 mrd (+41%) vormden een smetje op de resultaten, die goeddeels in lijn met de verwachtingen lagen. De relatief hoge waardering (k/w 17) en oplopende lasten voor slechte leningen zijn aanleiding voor een herhaling van het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!