Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Tips Michiel Pekelharing, 9 jan 2018 16:11

Mediagigant kan prima op eigen benen staan

0 0 Leestijd ongeveer

De koers van Time Warner kan flink opveren als AT&T groen licht krijgt voor de overname. Maar zelfs als die transactie afketst, maken populaire series en nieuwe initiatieven het aandeel tot een interessante belegging.

Mediaconglomeraat Time Warner (TWX) is bekend van films als Wonder Woman en It, en televisieseries als Game of Thrones (GoT). Die producties zijn enorm in trek bij telecom- en onlinebedrijven, die proberen om hiermee klanten aan zich te binden. Telecomconcern AT&T heeft in oktober 2016 zelfs een bod uitgebracht op Time Warner. De koers ging in het najaar even met bijna 15% onderuit toen mededingingsautoriteiten grote bezwaren uitten tegen die overname.

Groen licht

Komend voorjaar bepaalt de rechter of de transactie groen licht krijgt. In dat geval kan de koers oplopen richting het bod van ruim $105 per aandeel. Maar ook als de overname niet doorgaat, heeft het aandeel volop potentieel. De klantengroei van televisienetwerk HBO lag dankzij het succes van GoT op het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Het laatste seizoen van deze serie komt volgend jaar uit. In de tussentijd kan het nieuwe augmented reality-spel Wizards Unite in de tweede jaarhelft voor fantasie zorgen. Bij het spel – dat net als Pokemon Go met een smartphone wordt gespeeld – kruipen spelers in de huid van tovenaars uit de populaire Harry Potter-films. De waardering van Time Warner (k/w 14,9) ligt wat lager dan het sectorgemiddelde (ruim 17).

Afwachten

Met het oog op de eventuele overname door AT&T heeft Time Warner de hoge vrije kasstroom gebruikt voor het aflossen van schulden, in plaats van voor overnames of verdere verhoging van het dividend. De verhouding schuld/eigen vermogen van 0,9 ligt hierdoor half zo hoog als bij sectorgenoten. Tot slot is het niet uitgesloten dat een andere partij interesse toont in Time Warner. Allerlei bedrijven, zoals Netflix en Amazon, zijn hard bezig om zelf allerlei programma’s te maken voor hun digitale videodiensten. Het dividendrendement van bijna 2% biedt beleggers in afwachting van verdere ontwikkelingen mooie compensatie voor het wachten.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.