Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Opinie Christian Slagter-Koster, 15 aug 2017 09:02

Column: Schoenmaker blijf bij je leest

0 0 Leestijd ongeveer

Lange tijd leek de markt te hopen dat het Donald Trump zou lukken om met zijn zakelijke instinct de groei van de Amerikaanse economie verder aan te jagen. Vooralsnog weet de Amerikaanse president zijn beloften niet waar te maken en klinken inmiddels de eerste doemgeluiden.

Zo stelde de Amerikaanse documentairemaker Michael Moore onlangs dat de acties van Donald Trump zullen leiden tot een economische crash. Moore verwierf bekendheid met zijn documentaires Bowling for Columbine, die zelfs een Oscar voor beste documentaire in de wacht sleepte, en Fahrenheit 9/11 over de (nasleep van) de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Moore was ook een van de mensen die voorspelden dat Trump de verkiezingen zou winnen. Inmiddels is de huidige president Moore’s inspiratie voor onder meer een show op Broadway genaamd The Terms of My Surrender, en zijn volgende documentaire, die Fahrenheit 11/9 zou heten, een verwijzing naar de dag dat Trump werd verkozen tot president.

Moore stelt in zijn Broadwayshow dat historisch gezien de markten altijd uitermate goed presteren voordat een crash intreedt. Een buitensporige actie van Trump zal volgens hem de lont in het kruitvat zijn die hiervoor nodig is. Moore stelt daarbij dat hij geen aandelen heeft en adviseert om ook niet in de aandelenmarkten te beleggen.

Dit soort uitspraken heeft er volgens the Broadway League mede toe geleid dat Moore tijdens de eerste week van de in totaal twaalf wekende durende show $456.195 incasseerde. Het is dus in zijn belang dat Trump nog enige tijd in de schijnwerpers blijft staan. Begin augustus stelde hij nog dat alleen een beroemdheid Donald Trump kan afhouden van een tweede ambtstermijn in het Witte Huis.

Ik kijk liever naar wat marktvolgers verwachten. Volgens een meerderheid van de economen gepolst door Reuters zal de Amerikaanse economie in de komende twee jaar blijven groeien, maar niet in het tempo waar Trump op rekent. Standard & Poor’s is het hiermee eens, en stelt dat Trumps doelstellingen te ambitieus zijn. De kredietbeoordelaar verwacht dat de economische groei van de VS rond de 2% blijft en dat de Amerikaanse overheid niet in staat zal zijn om zijn bijdrage te leveren. In ieder geval doet Michael Moore met zijn documentaires en uitspraken een duit in het (eigen) economische zakje.

Lees ook: Column: Oranje Leeuwinnen laten kassa rinkelen


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!