Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Advies Peter Schutte, 15 mei 2017 12:01

Deutsche Post blijft op koers

0 0 Leestijd ongeveer

Na de recordcijfers over 2016 heeft Deutsche Post DHL ook in het eerste kwartaal groei laten zien. Het concern profiteert vooral van online retail. 

Deutsche Post DHL (DPD) heeft over het eerste kwartaal 2017 het ebit-resultaat met een bescheiden 1,4% weten op te voeren tot €885 mln, op een 7,3% gestegen omzet. Hoewel ook dit eerste kwartaal weer als het beste uit de geschiedenis te boek staat, hadden beleggers op meer gerekend. Het aandeel daalde in een vlakke markt dan ook met circa 4%. Geheel terecht is dit niet want gecorrigeerd voor een eenmalige bate bij het onderdeel Supply Chain vorig jaar zou het ebit met 6% zijn toegenomen. Alle bedrijfsonderdelen wisten hogere omzetten te genereren met Express (+13%) als snelst groeiende divisie.

Online retail
Goed verging het tevens de samengestelde Post-eCommerce-Pakket (PeP) divisie waar de omzet met 6,4% steeg tot €4,5 mrd. Vooral de pakketdienst profiteerde van de snelle groei van het winkelen via internet. Het onderdeel Parcel Europe zag de omzet met liefst 70,3% stijgen, maar dat is inclusief de bijdrage van UK Mail, dat afgelopen december werd overgenomen. De post business zag de omzet met 1,2% teruglopen tot €2,5 mrd. De autonome ontwikkeling vermeldt het concern niet. DPD ziet de snelle groei van de PeP-tak als een bewijs dat het met name op het gebied van eCommerce succesvol gepositioneerd is. Een verdere internationale uitrol van de pakketdienst draagt hier aan bij. Ook bij het DHL-onderdeel Express zijn innovaties ingevoerd om van de groei van eCommerce ter profiteren. De Expressdivisie boekte een sterke omzetgroei van 13% en zag het ebit met 11,5% toenemen. Bij de vrachtdivisie is de organisatie verder gestroomlijnd waardoor ook hier sprake is van een goede positionering. Wel is er nog altijd prijsdruk waardoor het ebit hier daalde van €51 mln naar €40 mln. Op niveau van de nettowinst moest het concern een kleine min van 0,9% vermelden. DPD houdt niettemin vast aan de verwachting dit jaar een ebit van €3,75 mrd te genereren, tegen €3,5 mrd over 2016. DPD zegt ook op koers te liggen over de jaren 2013-2020 een jaarlijkse gemiddelde ebit-groei van 8% te realiseren.

Wij houden vast aan onze winstraming van €2,10 per aandeel voor dit jaar en volstaan bij een k/w van 15 met een houdadvies.

Lees ook: Deutsche Post kan hogere niveaus laten zien


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!