Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Opinie Menno van Hoven, 2 mei 2017 14:11

Offensieve portefeuille: BIC in mineur

0 0 Leestijd ongeveer

De offensieve portefeuille wint dit jaar 9% dankzij de gemiddelde winst van 10,6% voor de individuele aandelen.  

Van de 39 aandelen staan er 30 op winst, aangevoerd door grote uitblinkers XP Power (+56,1%, zie ook de tipterugblik deze week op de website) en Besi (+51,6%). Toch zijn er ook negatieve uitschieters, met vooral het Franse BIC deze week in een negatieve hoofdrol. De producent van scheermesjes, aanstekers en schrijfgerei sloot vorige week 10,3% lager op €108,50 na een teleurstellend eerste kwartaal, met name door de belangrijke Amerikaanse markt. De omzet kwam 4,1% lager uit met krimp binnen alle divisies, waardoor BIC waarschijnlijk terug zal moeten komen op zijn eerder afgegeven outlook voor dit jaar. Wie geduld heeft en niet wakker ligt van tussentijds wilde koersbewegingen kan nu een kwaliteitsaandeel als BIC (-20% dit jaar) tegen een zeer aantrekkelijke prijs oppakken met het oog op de lange termijn. Het dividend is zonder meer veilig en biedt een rendement van 3,3%.

 

Bekijk hier de offensieve portefeuille


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.