Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Opinie Michiel Pekelharing, 27 apr 2017 10:39

Is Fagron een mogelijk overnamedoelwit?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden

In november 2015 leek het zo goed als zeker dat Fagron via een overname van de beurs zou verdwijnen. Het bedrijf dreigde te bezwijken onder de hoge schuldenlast en was in gesprek met vijf potentiële kopers. De gesprekken leidden echter tot niets en uiteindelijk slaagde de onderneming er via een claimemissie in om financieel orde op zaken te stellen. Tegenwoordig missen branchegenoten veelal de financiële slagkracht om een bod op Fagron uit te brengen, zodat eventuele interesse van private equity-partijen zou moeten komen. Deze bedrijven proberen vaak om de overnamesom deels te financieren via de uitgifte van nieuwe leningen. Dat is gezien de hoge schuldpositie van Fagron nauwelijks een optie. De kans op een bod is dan ook zeer klein. Dankzij het herstel op de Amerikaanse markt en de opening van de nieuwe fabriek in Wichita is het aandeel ook zonder overnamefantasie interessant voor beleggers.

Lees ook: Kleine stap omhoog dankzij Fagron


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!