Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Actueel advies

Advies Freek Tewes, 20 mrt 2017 15:21

Beter Bed worstelt in Duitsland

0 0 Leestijd ongeveer

De matige gang van zaken in Duitsland drukt omzet en resultaat van de beddenfabrikant in 2016.

De jaarcijfers die Beter Bed vrijdag 17 maart presenteerde, waren aan de magere kant. De omzet steeg met 6,5% tot €410,5 mln bij een 15,2% lagere ebit van €26,0 mln. De ebit-marge daalde van 8,0% tot 6,3%. De nettowinst daalde met 15,7% tot €19,0 mln (consensus €20,8 mln).
Duitsland was de boosdoener. Daar daalde de omzet met 4% door vertraging van de introductie van een nieuw technisch webshopplatform, fellere concurrentie van online aanbieders en een veranderde vraag naar producten (meer boxsprings). Beter Bed verwacht een kleine verbetering in de eerste jaarhelft. Voor Duitsland zijn vooral het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid indicatoren voor de omzetontwikkeling. Deze zijn hoog, maar met betrekking tot meubels en matrassen is de koopbereidheid minder. Hoewel het dividend­rendement van bijna 5% mooi is, vinden wij een k/w van 14,9 gegeven de vooruitzichten aan de forse kant. Wij verlagen onze taxaties voor dit jaar en herhalen ons houdadvies.

Lees ook: Beter Bed toont herstel


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!