Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 27 jan 2017 11:32

Johnson & Johnson voorzichtig over 2017

0 0 Leestijd ongeveer

Medicijnfabrikant Johnson & Johnson is terughoudend met de winstprognose voor 2017.

Johnson & Johnson (JNJ) heeft in het vierde kwartaal de omzet met 2% weten op te schroeven naar $18,1 mrd. De winst steeg met 8% naar $4,4 mrd, oftewel $1,58 per aandeel. Beleggers hadden vooral oog voor de voorspelling dat dit bedrag in 2017 waarschijnlijk in de bandbreedte van $6,93 tot $7,08 ligt. Dat is minder dan de gemiddelde analistenverwachting van $7,11. De koers daalde na de cijferpublicatie met 2%. Die daling volgt na een terugval van circa 8% sinds half november. Beleggers maken zich zorgen over de impact van patentexpiraties en over de wijze waarop Donald Trump zich in een recente toespraak boos maakte over de hoge prijs van medicijnen. Daarmee ligt de nadruk de laatste tijd wel heel erg op negatieve factoren. Andere plannen van Trump kunnen juist heel goed uitpakken voor de onderneming. Als het makkelijker wordt om geld uit het buitenland over te hevelen naar de Verenigde Staten, komt dat Johnson & Johnson heel goed uit met het oog op de overname van Actelion. Het concern betaalt $30 mrd voor het Zwitserse biotechbedrijf dat zich heeft toegelegd op het bestrijden van zeldzame aandoeningen. Met de aankoop verstevigt Johnson & Johnson de al goed gevulde ontwikkelingspijplijn, die ervoor zorgt dat het effect van patentexpiraties goed opgevangen kan worden. Het management is traditioneel terughoudend met winstschattingen en voor het lopende jaar is een winst per aandeel van $7 niet te hoog gegrepen. Dat levert een k/w op van 15,8. Hoewel de waardering weinig ruimte laat voor opwaarts potentieel, vormt de winstgroei van 5 tot 8% samen met het dividend (2,8%) en het zeer voorspelbare karakter aanleiding om het koopadvies te herhalen.

 Lees ook: Johnson & Johnson valt uit stijgende trend


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!