Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 22 nov 2016 09:03

Vooral veel positief dividendnieuws

0 0 Leestijd ongeveer

De laatste stroom kwartaalcijfers leverde zoals gebruikelijk ook weer veel dividendaankondigingen op, met van eigen bodem onder meer nieuws van Lucas Bols, Beter Bed en HAL Trust. In de Verenigde Staten regende het dividendverhogingen, met vooral veel Dividend Aristocrats die met goed nieuws voor hun aandeelhouders kwamen.

NEDERLAND

LUCAS BOLS

Lucas Bols keert een onveranderd interim-dividend van €0,31 per aandeel uit. Vorig jaar begon de producent van sterke dranken met het betalen van dividend. Het dividendrendement is 3,1%.

BETER BED

De slaapkamerspecialist keert een interim-dividend van €0,34 per aandeel uit, 13% minder dan een jaar geleden. Het aandeel Beter Bed ging op 1 november reeds ex-dividend. Het geschatte dividendrendement is 5%.

HAL TRUST

HAL heeft vorige week aangegeven het dividendbeleid te willen wijzigingen. Voortaan zal de investeringsmaatschappij 50% van het dividend in cash uitkeren. De achterliggende gedachte van HAL is hiermee de grote, nauwelijks renderende, cashpositie te verkleinen. HAL voert een vrij ongewoon dividendbeleid waarbij het dividend gebaseerd wordt op 4% van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering, In mei van dit jaar ging het aandeel voor het laatst ex-dividend voor een bedrag van €6,50. Bij een huidige beurskoers van €172 is het dividendrendement 3,8%.


EUROPA

AB INBEV

De Belgische bierbrouwer keert net als vorig jaar een interim-dividend van €1,60 bruto per aandeel uit. Daarmee komt een einde aan een serie van forse dividendverhogingen in de voorliggende jaren. Eerder dit jaar keerde Anheuser-Busch Inbev al een slotdividend van €2 uit. Het geschatte bruto dividendrendement is 3,4%. Op 15 november ging het aandeel ex-dividend.

VODAFONE

De Britse telecomgigant keert een interim-dividend van €0,0474 per aandeel uit. Dit jaar is Vodafone begonnen met een dividend in euro’s. Een jaar geleden bedroeg het interim-dividend nog 3,68 pence per aandeel. Bij een beurskoers van 204,6 pence is het geschatte dividendrendement voor Vodafone nu 6,2%.

EXPERIAN

Het Britse technologiebedrijf Experian, gespecialiseerd in credit en marketing services, verhoogt het interim-dividend met 4% naar $0,13 per aandeel. Het geschatte dividendrendement is ongeveer 2,1%.

WHITBREAD

Het in de dividendportefeuille opgenomen Whitbread (koffie- en hotelketen) verhoogt zijn interim-uitkering met 5% naar 29,9 pence per aandeel. Het geschatte dividendrendement voor Whitbread, de grootste daler in de dividendportefeuille, is 2,6%.

SAINSBURY

De Britse supermarktketen J Sainsbury verlaagt het interim-dividend met 10%. Sainsbury zal een dividend van 3,6 pence per aandeel uitkeren. De op één na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk verlaagde zijn dividend al twee jaar op rij. Het dividendrendement is 4,7%.

EASYJET

Budgetluchtvaartmaatschappij Easyjet keert dit jaar een dividend van 53,8 pence uit, zo’n 2,5% minder dan vorig jaar. Het geschatte dividendrendement is ruim 4%.

COLOPLAST

Ook het in de dividendportefeuille opgenomen Coloplast stelde niet teleur met een dividendverhoging van 12,5%. Het Deense healthcare bedrijf zal een slotdividend van DKR 9 uitkeren tegen DKR 8 vorig jaar.

SIEMENS

Het Duitse industriële bedrijf Siemens keert een dividend van €3,60 uit over het jaar 2016. Siemens, dat eerder deel uitmaakte van de dividendportefeuille, biedt nu een dividendrendement van 3,4%. Op 2 februari 2017 zal het aandeel ex-dividend gaan.


VERENIGDE STATEN

LAM RESEARCH

Het semiconductorbedrijf, kooptip in het Dividend E-magazine van augustus, verhoogt het dividend met 50% tot $0,45 per kwartaal. Het aandeel staat rond de hoogste koers ooit en biedt een nu een dividendrendement van 1,7%.

NIKE

De sportgigant verhoogt het dividend met 12,5% tot $0,18 per kwartaal. Het is voor Nike alweer het vijftiende jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het dividendrendement is 1,4%.

UNION PACIFIC

De grootste vervoerder per spoor in de Verenigde Staten verhoogt het dividend met 10%. Union Pacific heeft een dividendrendement van 2,4%.

BROWN-FORMAN

Jack Daniel’s producent Brown-Forman gaat 7,4% meer dividend uitkeren aan zijn aandeelhouders. Brown-Forman verhoogt het kwartaaldividend naar $0,1825 per aandeel. Voor Dividend Aristocrat Brown-Forman is dat alweer het 33ste opeenvolgende jaar van dividendverhogingen.

VALSPAR

De verfmaker verhoogt het dividend met 12%. Valspar, dat begin dit jaar een overnamebod ontving van concurrent Sherwin-Williams, zal het kwartaaldividend opschroeven naar 37 cent. Het dividendrendement komt daardoor uit op 1,5%. Valspar verhoogt het dividend nu al 39 jaar op rij.

SYSCO

Ook Dividend Aristocrat Sysco stelde niet teleur met een dividendverhoging van 6,5% tot $0,33 op kwartaalbasis. Sysco, dat bedrijven, waaronder restaurants en hotels, voorziet van levensmiddelen, biedt een dividendrendement van 2,5%.

NVIDIA

De producent van computerchips verhoogt het dividend met 22%. Het aandeel Nvidia doet het in 2016 uitstekend dankzij de focus op groeimarkten als AI (kunstmatige intelligentie) en deep learining. Het aandeel (+180% in 2016) noteert rond een hoogste koers ooit en nadert de magische grens van $100. Het dividendrendement blijft door de koersexplosie steken op 0,8%.

ADP

Ook Dividend Aristocrat ADP verhoogde in november zijn dividend, en wel met 7,5%. ADP, voluit Automatic Data Processing (bekend van de salarisverwerkingssystemen) verhoogt al 42 jaar op rij het dividend. Het dividendrendement is nu 2,5%.

CORE-MARK HOLDING

Core-Mark, dat eerder kooptip was in het Dividend E-magazine, verhoogt het dividend met 12,5%. De bevoorrader van tankstations en retailers schroeft het kwartaaldividend op tot 9 cent. Het dividendrendement is 1%.

STARBUCKS

Starbucks verhoogt het dividend opnieuw fors, ditmaal met 25% tot $0,25 per aandeel. De uitbater van de bekende koffieketen heeft een dividendrendement van 1,9%.

VECTREN

Het nutsbedrijf, eerder kooptip in het Dividend E-magazine, verhoogt het dividend met 5% tot $0,42 per kwartaal. Het is voor Vectren het 57e jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het dividendrendement is 3,5%.

EMERSON ELECTRIC

Dividend Aristocrat Emerson verhoogt het dividend met 1% tot $0,48 per kwartaal. Het is het zestigste jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Eerder maakte Emerson deel uit van de dividendportefeuille. De laatste twee jaar deed het aandeel het slecht op de beurs. Het dividendrendement is nu 3,8%.

Lees meer over de dividendportefeuille


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!