image description
Advies Jeroen Boogaard, 17 okt 2016 10:48

Tipterugblik: The Cooper Companies

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
houden 15 november 2017
Aandelen Internationaal

Vodafone

Advies
verkopen 15 november 2017
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen 15 november 2017
Update

Ordina º

Advies
houden 15 november 2017

Sinds onze tip een jaar geleden is de koers van Cooper met 28,5% gestegen. Beleggers hebben de lenzenproducent weer in de armen gesloten, nu de omzet- en winstgroei na een tegenvallende periode in een hogere versnelling is gekomen. In het tweede kwartaal boekte zowel het lenzenonderdeel als de medische tak een sterke autonome omzetgroei van 6%. Ook de winstmarge zit weer in de lift. Het bedrijf boekt vooral veel succes met zijn daglenzen en vruchtbaarheidsbehandelingen voor vrouwen. Voor het lopende boekjaar, dat eind deze maand afloopt, is de winstverwachting verhoogd naar $8,32-8,47per aandeel, een toename van circa 13%. Op de lange termijn ziet het er ook goed uit. Cooper rekent de komende vijf jaar op een groei van de lenzenmarkt (80% van de omzet) van een kleine 6% en verwacht marktaandeel te blijven winnen. De operationele winstmarge moet in 2020 naar minstens 27%, tegen 23% vorig jaar. Bij een k/w van 18 voor 2017 is aanhouden verantwoord.

Lees ook: MercadoLibre wordt wat duur

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.